Spalanie 500+ przy normalnej jezdzie mniej niz seriaKierownik pisze:500+ to już piękny wynikBurnOuT pisze:Jedno z aut w ogłoszeniach to moje auto - S4 B5 Avant 500KM
Cena S4 to bardzo ciężki temat - wszystko kwestia co i za ile się kupi jako bazę.
Auto bezwypadkowe i na bieżąco serwisowane mało nie kosztuje i trzeba się z tymi liczyć. Kupując auto nieserwisowane, w dodatku z przeszłością wypadkową okazuje się że po zakupie zamiast brać się za mody trzeba wydać 5-10tys na doprowadzenie auta do ładu.
Moje auto na obecnej specyfikacji przejechało już około 20 000km użytkowane zarówno w korkach Warszawskich, mrozach -20st, upałach 35st i wypadach wakacyjnych po 500km w jedną stronę.
W ciągu tych kilometrów auto niezliczoną ilość razy widziało 7000rpm i prędkości 250+
Z poważniejszych usterek miałem tylko dwie i obie były z mojej winy.
A jak spalanie względem serii w takiej konfiguracji?
[ Dodano: 2014-06-25, 19:52 ]Obawiam się, że możesz mieć rację co do stanu większości sprzedawanych egzemplarzy.aw69 pisze:70% Biturbo to juz zajeżdzone trupy, trzeba robić kompleksowy remont silnika góry włacznie z dołem i wtedy jak najbardziej mozna jeździć i uzywać jako daily 400 - 500 KM.
A jaki jest koszt regeneracji takiego silnika, żeby cieszyć się długą bezproblemową jazda? I kto ogarnia temat remontu tej jednostki w PL?