Gwint AP idzie w kąt...
W jego miejsce Bilstein b16

Na wiosnę jak się uda to jeszcze całe auto w poliuretan AK motorsport + alu krążki pod sanki

Gorszego chłodzenia?? Nie dość, że będzie lepsze to ma pozostałe atuty o których tu mowa i w zasadzie nie ma wad... Odkąd wrzuciłem do siebie w B5 elektryczny wicher skończyły się akcje z przekraczaniem temperatury ponad normę w korkach w upalne dni.kuba411vm pisze:To, że wisko zabiera trochę mocy jest oczywiste. Ale czy w aucie 500+ konnym ta wiskoza zrobi tak dużą różnicę, żeby ją wyrzucać kosztem gorszego chłodzenia?
Ja w swoim aucie mam dwa duże spale (ori) z powodu braku miejsca i szału to nie robi. Gdybym tylko miał jak, to zamontowałbym wisko, albo jakiś grubszy wentylator z porządnym silnikiem...
No chyba, że w B5 2.7 jest to sprawdzony patent i na pewno będzie działało poprawnie.
pawelosinski83 pisze:Gorszego chłodzenia?? Nie dość, że będzie lepsze to ma pozostałe atuty o których tu mowa i w zasadzie nie ma wad... Odkąd wrzuciłem do siebie w B5 elektryczny wicher skończyły się akcje z przekraczaniem temperatury ponad normę w korkach w upalne dni.kuba411vm pisze:To, że wisko zabiera trochę mocy jest oczywiste. Ale czy w aucie 500+ konnym ta wiskoza zrobi tak dużą różnicę, żeby ją wyrzucać kosztem gorszego chłodzenia?
Ja w swoim aucie mam dwa duże spale (ori) z powodu braku miejsca i szału to nie robi. Gdybym tylko miał jak, to zamontowałbym wisko, albo jakiś grubszy wentylator z porządnym silnikiem...
No chyba, że w B5 2.7 jest to sprawdzony patent i na pewno będzie działało poprawnie.
 pewnie dlatego że nawet na postoju gdy obroty silnika niższe (wiskoza krecilaby się wolno)
 pewnie dlatego że nawet na postoju gdy obroty silnika niższe (wiskoza krecilaby się wolno)
Rozumiem. Widzę, że szlak już przetarty i działa. Przepraszam za zamęt :)pawelosinski83 pisze:Miejsca jest bardzo mało wbrew pozorom... Ja miałem cienkiego chinola za 120 zeta i dawał rady bez problemu. Bez wywalenia podstawy wisko by nie wszedł wcale, a po wywaleniu i tak od silnika do paska osprzętu jest 1cm...
Będzie Pan zadowooolooonyyy