I jeszcze 3komplet kolektory wydechowe by DIGITUN ,tak dla potomnych

mają następujące wymiary:
Wejścia 37,2mm
Wyjście 43,1mm
Więc blisko wartości wagnera,może komuś się to kiedyś przyda
[ Dodano: 2016-10-06, 12:30 ]
Jak już pewnie wiecie u siebie w projekcie miałem problemy z tłokami SUPERTECH na 3.0L,zaczeły pekać juz po 1900km pracy,doładowanie wynosiło ok 1,7b wiec normalne.Kuty tłok który cięzko nie miał bo takie miałem zalecenie do 3tys km by oszczedzać i tak też było.Zdania na temat przyczyny uszkodzenia były róznie np:
Złe nalałeś paliwo,choć zawsze było to 100shell(Ale w cysternie nie siedziałeś)
Zle wystroił Digitun w co wątpie bo robia tego dużo i konktretniej
Tłoki kiepskiej jakośći i nie dały rady 1900km kuty tłok i ukruszył sie
I finalna wersja że to ja przekreciłem motor bo nie trafiłem w bieg (z 3-4 nie trafić to trzeba mieć talent)nowa kasetka biegów, rozrzad był na miejscu wszystko sprawdzane
Po rozebraniu wszystkiego wyglądało to tak,dodam ze na każdym tłoku czyli 6szt było identyczne pekniecie w najcieńszym punkcie tłoka

I tu niby zawór spotkał sie z tłokiem i rozwałiło wszystko(moim zdaniem odłamek z pierwszego zdjecia uniemożliwił domkniecie sie zaworu)

Moje 6szt tłoków na korbach z dziwnym kolorem zielonym i jeden supertech z auta który juz jezdził i to nie mało
Same zawory jak i głowice maja się tak,na tej bez swiec miało miejsce całe zajście każda z 3szt swiec miała przygiete cypelki i nie dawała juz iskry
Przy okazji uszkodzeniu uległy nowe turbiny z PerunTurbo i musiały być znów robione,do tego głowice były poprawiane nie wspominając o dodatkowej pracy jaką znów trzeba wykonać i dodatkowych kosztach które muszę ponieść osobiście
Są w drodze już inne tłoki JEpistons bo supertecha juz nie wkładam(Sportmile też ich nie poleca) a wy sami oceńcie i zdecydujcie
Tak się to ma w moim przypadku

i co mnie nie dziwi zostaje z tym sam