b5 :( 400+ ,porsche ,rs4 na sprzedaż w całości lub na części
też się nad tym zastanawiałem czy po prostu buda znosi takie hamulce kiedy były one dedykowane do samochodu, który waży chyba z 2300 kg. Porsche, które przy małej masie mają te zaciski, mają trochę bardziej zaawansowany proces budowy niż wjebać silnik przed przednią oś i niech jeździ szybko :D
Andrzej
- pawelosinski83
2 worki cementu do bagażnika i będzie OK 
A na poważnie to 3 rzeczy mi się nasuwają na myśl:
1. tył jest za słaby w porównaniu do przodu seryjnie
2. seryjne auto dość mocno nurkuje przy hamowaniu i bardzo odciąża tył, na lepszym zawieszeniu to zjawisko jest mocno ograniczone, więc dodatkowa siła hamowania z tyłu się przyda. Zakładają ludzie 300 do seryjnego przodu i nie wypadają z drogi co chwilę
3. ABS i tak nie dopuści on do zablokowania tyłu i wyrzuceniu go z zakrętu, jedyne co może się stać to odhamowanie przodu jak zacznie pedał podrzucać

A na poważnie to 3 rzeczy mi się nasuwają na myśl:
1. tył jest za słaby w porównaniu do przodu seryjnie
2. seryjne auto dość mocno nurkuje przy hamowaniu i bardzo odciąża tył, na lepszym zawieszeniu to zjawisko jest mocno ograniczone, więc dodatkowa siła hamowania z tyłu się przyda. Zakładają ludzie 300 do seryjnego przodu i nie wypadają z drogi co chwilę

3. ABS i tak nie dopuści on do zablokowania tyłu i wyrzuceniu go z zakrętu, jedyne co może się stać to odhamowanie przodu jak zacznie pedał podrzucać
dokladnie tak :) dupa nie wyrzuci po za tym to autem na glebie przy naciagach ładuje sie w jakies zakrety z dohamowaniem itd :D chociaz mysle ze nie byloby problemu :) korektor sil hamowania w tym aucie jest z reszta jak w kazdym , mozna go tez reguowac
[ Dodano: 2016-02-22, 17:26 ]

przód gotowy jeszcze tylko tarczze i inne fegi
[ Dodano: 2016-02-22, 17:26 ]

przód gotowy jeszcze tylko tarczze i inne fegi
- pawelosinski83
-
- marecek1522
-
szczerze mowiac nie robi mi totalnie czy sie wyrobią czy nie :) to jest zółty półtwardy a czerwony jest twardy :) auto rocznie robi moze z 7 tys km wiec nawet jakbym miał co sezon robic te sworznie to olac
[ Dodano: 2016-05-03, 18:35 ]
bardzo sie broniłem zeby tego nie robic ale jednak chec mocy robi swoje , silnik out zdejmuje głowice do zrobienia juz przy okazji i odprezam , mam nadzieje ze 420 + pęknie

[ Dodano: 2016-05-03, 18:35 ]
bardzo sie broniłem zeby tego nie robic ale jednak chec mocy robi swoje , silnik out zdejmuje głowice do zrobienia juz przy okazji i odprezam , mam nadzieje ze 420 + pęknie