Sprawa wyglada nastepujaco-ostatnio bylem na zbieznosci - auto zbiezne nie robi 4 sladow ale moj kat pochylenia kola lekko nie lapie sie w normie( o kilka stopni na czerwonym) nie pamietam dokladnia o ile.I teraz pytanie-jak ustawic mozna prawidlowo ten kąt?Dodam ze w aucie mam zamontowany stabi Eibacha.Moze to przez to?Są w nim dwa otwory i spiąłem go na te na ktore bylo mi latwiej Ale na stabi bylo widac ze poprzednio byly montowane na te drugie otwory( sa na nim otarcia farby od srub).Macie jakies sugestie?Mam nowe opony w aucie wiec nie chce aby po pol roku byly do smieci.
wrzuć tu skan co ci tam wyszło, z tyłu masz pełną regulacje pochylenia jak i zbieżności (jak za bardzo nie zardzewiało) z przodu jak auto na glebie to zawsze będzie bardziej na - względem serii (większy negatyw) nic z tym bardzo nie zrobisz bo nie ma jako takiej regulacji pochyleń. Stabilizator nie ma tu nic do rzeczy
lukaszlsw, nie mam nawet scanu-auto na szybko wrzucilem do warsztatu.Tyl jest w porzadku-z tego co pamietam to wszystko bylo na zielono.Ale wiem ze znajomy mowil ze kat pochylenia kola z przodu jest lekko na czerwono.Karva moglem wziac wydruk lub zdjecie chociaz zrobic.Moj bląd
jeśli nie było tam wielkiej równicy to nie ma sensu nic ruszać, możesz sprawdzić czy nic w tym kole nie jest uszkodzone w zawieszeniu ale podejrzewam że nie.
miałem problem z pochyleniem, jedno koło wypadało za, poluzowali całą ramę zawieszenia 'sanki" :D i udało się nasunąć kilka mm w ramach luzu otworów montażowych
piesek kiwa głową na podszybiu
żebyście wiedzieli z kim macie do czynienia :D
Sankami tylko wyregulujesz różnicę miedzy prawą a lewą stroną i to tylko przy małych różnicach. Podjedź jeszcze raz i sprawdź jak to wygląda, jak róznice minimalne albo ich brak miedzy prawą a lewą stroną to zostaw jak jest.
dobrze prawicie, sankami troche da sie zniwelowac- jak juz ktos tam rak nie sadzil, do pol stopnia ksiazki podaja ze jest tolerancja (ale to i taki przyrzad wie) wiec albo takie wahacze jak pokazane wyzej- albo mozna rozwiercic tuleje org i naciagnac wtedy tez pojdzie, kwestia ile brakuje do normy?
bo jako takiej regulacji kata pochylenia ten model nie przewiduje
luk nie musisz drugi raz mierzyc tylko podjedz o wydruk popros sami powinni dawac . samochod zapisuja w historii i po nr rej Ci wydrukowac powinni z tej historii . bedziesz mial wydruk to juz bedzie jakas orientacja co tam dolega . ale jak masz obnizone sprezyny na te bilsteiny zalozone no to moze lekko poza norma pk ale powinien na obu stronach porownywalnie wygladac
Jest jedno miejsce gdzie można coś ugrać z przodu jeśli chodzi o kąty - dolny wahacz (banan). W miejscu jego mocowania są dwie dziury. Jeśli wkręciłbyś w tą bliżej środka samochodu ( o ile już tak nie masz) to moooże coś by się zmieniło w geometrii (koło bardziej pionowo by stało). Tak jak na zdjęciu.
tam to akurat nie mozna bo zmieni sie wyprzedzenie, kolo pojdzie do tylu i woz moze zaczac sciagac, tak samo dziura moze byc tez na przednim prostym dolnym, moze jakby oba wahacze tak przelozyc to jeszcze by uszlo