Zegary z A6 do A4 (swap 2.7)

Moderatorzy: buba, Mod-Team

audi4fun

Zegary z A6 do A4 (swap 2.7)

Post autor: audi4fun »

Panowie, zastanawia mnie czy muszę zdejmować immo całkowicie czy wystarczy coś przekodować, dodam że licznik z a6 c5 z tej samej silnik wiązka i komp a reszta z mojej A4 b5 litf no i u mnie immo jest starszej generacji. Dzięki za pomoc
Awatar użytkownika
skalarx

Re: Zegary z A6 do A4 (swap 2.7)

Post autor: skalarx »

audi4fun pisze:Panowie, zastanawia mnie czy muszę zdejmować immo całkowicie czy wystarczy coś przekodować, dodam że licznik z a6 c5 z tej samej silnik wiązka i komp a reszta z mojej A4 b5 litf no i u mnie immo jest starszej generacji. Dzięki za pomoc
jak komputer i zegary z jednego samochodu to nie trzeba immo zdejmować. Jeszcze stacyjka i klucze od starej A6 i gra. Najlepiej daj komuś kto wyciągnie kod z immo i wszystko możesz dopasować.
Jedyny problem jaki widzę to wskazanie paliwa będzie odwrotnie w A4. Jak będzie ubywać to na zegarach z A6 będzie rosło :-D . Więc razem z zegarami, przełóż z A6 też czujnik poziomu paliwa.
daw2
Kontakt:

Post autor: daw2 »

Wydaje mi sie ,że powinno dać się dopisać kluczyki do licznika a potem ECU do licznika.
audi4fun

stacyjkę i kluczyk też mam hah :D a czujnik wiem jak przerobić bo czytałem i tym, z tym licznikiem jest jeszcze ciekawa sprawa bo trzeba dolutować to badziewie od przyciemniania zegarów :) A potrzebuje do tego specjalnego programu ?
Awatar użytkownika
skalarx

Post autor: skalarx »

audi4fun pisze:stacyjkę i kluczyk też mam hah :D a czujnik wiem jak przerobić bo czytałem i tym, z tym licznikiem jest jeszcze ciekawa sprawa bo trzeba dolutować to badziewie od przyciemniania zegarów :) A potrzebuje do tego specjalnego programu ?
do czego konkretnie?
audi4fun

konkretnie do dopisywania kodów z immo
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

np. vag commander
ODPOWIEDZ