hamulce rs4 b5 vs brembo 18z
Zmiana przodu i tyłu zeszło caly dzien... ale jak Roos napisal. JAk przod byl calkowcie nowy z zaciskami, tarczami i wsio podeszło P&p tak z tylem walczylem bo to uszczelki do wymiany, tloczek zastany itp...
Nie upalam auta na torze, na co dzien to roznie zazwyczaj nie mam sytulacji w ktorych musze sprawdzac co chwile czy heble działaja, choc Nurburgring raz odwiedzilem na tym zestawie ktory mam i przezyl wiec jestem zadowolony... 4 tłok z przodu 330 tarcza tyl ori RS4.
Nie upalam auta na torze, na co dzien to roznie zazwyczaj nie mam sytulacji w ktorych musze sprawdzac co chwile czy heble działaja, choc Nurburgring raz odwiedzilem na tym zestawie ktory mam i przezyl wiec jestem zadowolony... 4 tłok z przodu 330 tarcza tyl ori RS4.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
zostaje, nie trzeba rezacPszendza pisze:czyli fabryczny adapter też trzeba zmienić ??
jesli założysz tarcze z RS5/RS6 C5 to "siądą" one na zwrotnicy od tyłu , musiałbyś grubo szlifować zwrotnice i robić nowy adapter.
Ale jest sposób dla RS4 B5 by założyć heble RS5 p&p, zakładasz piasty z RS6 C5 które są o 6mm dłuższe i heble pasują p&p,
jedyny minus tego to to że koła uciekają Ci na zewnątrz o 6mm więc do tyłu zakłądasz dystans 6mm by było równo
-
- Kontakt:
Podbijam temat o 18zl/zr w S4 b5
Pytanie mam co do tarcz, ponieważ znalazłem ciekawą rozpiskę i mam pytanie czy ktoś coś takiego montował u siebie
http://www.audizine.com/forum/showthrea ... ost9625369
Interesuje mnie tarcza z mercedesa gl500 czyli 350x32
Pozostałymi wymiarami jest podobna do tarcz z ML 345x32, która pasuje po rozwierceniu otworu centrującego o 1mm.
Czy ktoś potwierdzi to info, że tarcze z GL'a 350mm będą pasowało pod brembo 18z?
Pytanie mam co do tarcz, ponieważ znalazłem ciekawą rozpiskę i mam pytanie czy ktoś coś takiego montował u siebie
Pozostałymi wymiarami jest podobna do tarcz z ML 345x32, która pasuje po rozwierceniu otworu centrującego o 1mm.
Czy ktoś potwierdzi to info, że tarcze z GL'a 350mm będą pasowało pod brembo 18z?
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
nie bo jest za wysoka i "zawiesi" się na zwrotnicy, nawet jak by się nie zwiesiła to zacisku nie będziesz palnował na uszach o 5mm !ShineMaster-pl pisze:Podbijam temat o 18zl/zr w S4 b5