Temperatura w dolocie

Moderatorzy: buba, Mod-Team

xan

Post autor: xan »

Aż takie różnice by były? U mnie nawet jak nie wciskam i trzymam stałą prędkość ok 90Km/h to i tak jest ok 50st. W logu też to widać. Pod koniec staram sie trzymać ok 3k na 4 biegu
Awatar użytkownika
arti@R1

Post autor: arti@R1 »

Wracając do tematu, tez widze u siebie że centralny puchnie w upały, nie ma wyjscia, trzeba odsłaniac druga połówkę FMIC...
Policja nie gania za tablice z boku???
kfasik

Post autor: kfasik »

Hehe na razie nie miałem z tym problemów, chociaż już niejednokrotnie stróże prawa krzywo się na mnie patrzyli.
Ale ja stosuję taką metodę, że jak oni się na mnie krzywo patrzą to odwzajemniam im tym samym :mrgreen:

P.S. Alfy tak mają i nie ma z tym problemu.
Mania

Post autor: Mania »

W Puławach o wszystko się czepiają (mój dowód był 2 razy zagrożony - raz za szyby, a drugi za podyebkę tylnej blachy), ale w przypadku przedniej tablicy umieszczonej z boku mogą Cie w zad pocałować:

Rozporządzenia ministra infrastruktury z dnia 22 lipca 2002 r. w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów:
§ 25. 6. Jeżeli pojazd nie ma specjalnego miejsca do umocowania tablic, to przednią i tylną tablicę umieszcza się w środku szerokości pojazdu, a gdyby to utrudniło jego eksploatowanie lub ograniczało widoczność tablicy - po lewej stronie pojazdu.
timon_86

Post autor: timon_86 »

Sprawdzał ktoś z Was temp w dolocie w czasie lata? Nie wiem czy to normalne ale u mnie non stop smali na praktycznie dwukrotność temperatury na zewnątrz bez pałowania auta :shock: Nawet jeżeli na zewnątrz jest ledwo 20 stopni, w dolocie mam 40 z groszami. Mam intercoolery z rs4 seria kratki, halogeny, seria kierownice powietrza seryjne k03 program sportmile ładujący na 1.2 bara Po odpaleniu auta w garażu temp w dolocie jest wyższa o 1-2 stopnie względem temp na zewnątrz więc czujnik raczej sprawny.
Myśleć nad centralnym, przerabiać kierownice powietrza, wywalać halogeny? Jakie temp macie na centralnych ickach?
Awatar użytkownika
Rydel

Post autor: Rydel »

jak 40 stopni w dolocie, gdy na zewnątrz jest 20 to spory sukces. U mnie dobija do 50 w dolocie przy 10-15 stopniach na zewnątrz.
Andrzej
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

musiałbym sprawdzić jaką mam teraz. w zeszłym roku jak sprawdzałem z ciekowości to na chinolu jest chyba 30-40
Anton

Post autor: Anton »

Przy 22-24 na zewnątrz u mnie max było ok 41 (założony centralny) ostatnio wyciąłem zderzak, więc powinno być jeszcze mniej ;)
szydera

Post autor: szydera »

Pojazd dopuszczony do ruchu ma swoją homologację :-) więc wątpię czy jak wezmą koledze dowód to coś z tym zrobisz.
Anton

Post autor: Anton »

Z czym mam zrobic? Do "cywilnej" jazdy za bardzo nie widać żeby cos było "nie tak" ;)
szydera

Post autor: szydera »

Jak zabiorą koledze dowód rejestracyjny :-)
Wszystko zależy jakie kto ma podejście do tematu :-)
Zawsze można położyć tab rej za przednią szybą ( modne w BMW) ;-)
ODPOWIEDZ