Bijące tarcze 345mm
Bijące tarcze 345mm
Czołem chłopaki. Mam od niedawna zrobiony BBK Porsche u siebie na tarczy Zimmermana 345 i po bardzo niedługim czasie zaczęły mi mocno bić - trzęsie się kierownica przy hamowaniu. Dodaję, że nie udało mi się np. zalać ich wodą jak były bardzo gorące.
Czy ktoś z was może reklamował tarcze Zimmerman?
Co polecacie zrobić?

Czy ktoś z was może reklamował tarcze Zimmerman?
Co polecacie zrobić?
Andrzej

Nie demonizujmy jak rytmicznie bije tylko przy hamowaniu to beda tylko heble. Jak są luzy to są luzy.SID pisze:... zuzywa szybciej i mocniej wahacze amory itp
Opony przeważyć, koła dokręcić jeszcze raz. Jak nie pomoże, to czujnik zegarowy + statyw na rozgrzany hebel i wszystko wiadomo co się spaczyło.
mam klocek pod sześciotłok brembo serię do Touarega. tarcza nie jest wiercona, jest gładka 345 mm, auto nie ma żadnych objawów bicia, wszystie wahacze z przodu były zmieniane +/- rok temu razem z gwintem AP. Przed chwilą złapałem gumę i musiałem robić oponę u cytryna i gumiaka jakiegoś i będę musiał i tak pojechać do swojego wulkanizatora żeby naprawić co on zjebał więc spojrzę

Andrzej

Powodow zawsze moze byc milion w tym przypadku. moze drazke kierowniczy luzny ( nie koncowka ) , Robilem ostatnio klientowi a5 z BBK z rs5 bo mu lekko bilo przy hamowaniu. mielismy i tak robic cale zawieszenie z racji przebiegu itp wiec na pierwszy ogien poszlo wszystko nowe ( wachacze, drazki , koncowki i drazki kierownicze ) i bicie zniknelo .  jak za kazym razem bije jak dotykasz to pewnie tarcze .

jak hamuje mocno z dużej prędkości to czuć najmocniej. nagrzane hamulce wzmagają bicie. 
[ Dodano: 2015-06-29, 14:36 ]
chłopaki nie chcę wam stękać, ale ogólnie to pytałem o reklamacje i o to czy ktoś ma z nią już jakieś doświadczenia, bo jeżeli chodzi o symptomy i ich diagnozę to nie będę miał z tym problemu, bo jestem w dobrych rękach tak czy siak dzięki oczywiście za rady, ale bardzo bym docenił opinie kogoś, kto reklamował.
 tak czy siak dzięki oczywiście za rady, ale bardzo bym docenił opinie kogoś, kto reklamował.

[ Dodano: 2015-06-29, 14:36 ]
chłopaki nie chcę wam stękać, ale ogólnie to pytałem o reklamacje i o to czy ktoś ma z nią już jakieś doświadczenia, bo jeżeli chodzi o symptomy i ich diagnozę to nie będę miał z tym problemu, bo jestem w dobrych rękach
 tak czy siak dzięki oczywiście za rady, ale bardzo bym docenił opinie kogoś, kto reklamował.
 tak czy siak dzięki oczywiście za rady, ale bardzo bym docenił opinie kogoś, kto reklamował.Andrzej