Bijące tarcze 345mm
Bijące tarcze 345mm
Czołem chłopaki. Mam od niedawna zrobiony BBK Porsche u siebie na tarczy Zimmermana 345 i po bardzo niedługim czasie zaczęły mi mocno bić - trzęsie się kierownica przy hamowaniu. Dodaję, że nie udało mi się np. zalać ich wodą jak były bardzo gorące.
Czy ktoś z was może reklamował tarcze Zimmerman?
Co polecacie zrobić?
Czy ktoś z was może reklamował tarcze Zimmerman?
Co polecacie zrobić?
Andrzej
Nie demonizujmy jak rytmicznie bije tylko przy hamowaniu to beda tylko heble. Jak są luzy to są luzy.SID pisze:... zuzywa szybciej i mocniej wahacze amory itp
Opony przeważyć, koła dokręcić jeszcze raz. Jak nie pomoże, to czujnik zegarowy + statyw na rozgrzany hebel i wszystko wiadomo co się spaczyło.
mam klocek pod sześciotłok brembo serię do Touarega. tarcza nie jest wiercona, jest gładka 345 mm, auto nie ma żadnych objawów bicia, wszystie wahacze z przodu były zmieniane +/- rok temu razem z gwintem AP. Przed chwilą złapałem gumę i musiałem robić oponę u cytryna i gumiaka jakiegoś i będę musiał i tak pojechać do swojego wulkanizatora żeby naprawić co on zjebał więc spojrzę
Andrzej
Powodow zawsze moze byc milion w tym przypadku. moze drazke kierowniczy luzny ( nie koncowka ) , Robilem ostatnio klientowi a5 z BBK z rs5 bo mu lekko bilo przy hamowaniu. mielismy i tak robic cale zawieszenie z racji przebiegu itp wiec na pierwszy ogien poszlo wszystko nowe ( wachacze, drazki , koncowki i drazki kierownicze ) i bicie zniknelo . jak za kazym razem bije jak dotykasz to pewnie tarcze .

jak hamuje mocno z dużej prędkości to czuć najmocniej. nagrzane hamulce wzmagają bicie.
[ Dodano: 2015-06-29, 14:36 ]
chłopaki nie chcę wam stękać, ale ogólnie to pytałem o reklamacje i o to czy ktoś ma z nią już jakieś doświadczenia, bo jeżeli chodzi o symptomy i ich diagnozę to nie będę miał z tym problemu, bo jestem w dobrych rękach
tak czy siak dzięki oczywiście za rady, ale bardzo bym docenił opinie kogoś, kto reklamował.
[ Dodano: 2015-06-29, 14:36 ]
chłopaki nie chcę wam stękać, ale ogólnie to pytałem o reklamacje i o to czy ktoś ma z nią już jakieś doświadczenia, bo jeżeli chodzi o symptomy i ich diagnozę to nie będę miał z tym problemu, bo jestem w dobrych rękach

Andrzej