S6 C5 chcę kupić.

4.2 V8 T / 5.0 V10 / 5.2 V10 / 4.0 V8 T

Moderatorzy: buba, Mod-Team

ernieball

Post autor: ernieball »

Wszystkie S6C5 miały tipa w kierownicy.
A kierownice były trójramienne i czteroramienne.
Mania

Post autor: Mania »

Nie wszystkie miały tipa w kierownicy, manuale na pewno nie miały :mrgreen:
daniel_w

Post autor: daniel_w »

ernieball pisze:Siniki AQJ i ANK w S6C5 są na pasku, innych nie było.
Najlepiej podjechać z VAG-iem, sprawdzić błędy, grupę 90 i 93 (nastawniki i synchro wałków) bo to może spore koszty wygenerować.
Możesz coś więcej napisać o tych błędach. Jakie są objawy, na czym polega naprawa, etc.
ernieball

Post autor: ernieball »

W grupie 90 zobaczysz jak pracują nastawniki, powinny się wychylać do 22-24st.
Jak są walnięte to na taką wartość nie wstaną, koszt sztuki ok.2300zł a są dwa(po jednym
w każdej głowic).
93 - to synchro wałków rozrządu, dopuszczalna wartość przez Audi to +3 -3, ważne żeby
było równo czyli powiedzmy -2 -2 czy +1 +1 a najlepiej 0 0 .
Jak masz rozjazd (-4 -16) to trzeba przód zrzucać i ustawiać a z doświadczenia wiem, że mało jest majstrów którzy sobie z tym radzą.
Objawy - silnik kuleje na jałowym, spadek ciśnienia na cylindrach.
Pzdr.
bloku

Post autor: bloku »

ernieball pisze:Wszystkie S6C5 miały tipa w kierownicy.
A kierownice były trójramienne i czteroramienne.
Nie wszystkie tipy. Są wersje gdzie zmiana była tylko z lewarka. Głównie początki produkcji gdzie kiera była wielofunkcyjna czteroramienna i stołki zwykłe a nei Recaro.

Co do bloków pomiarowych 090 i 093 warto robić logi dynamiczne aby zobaczyć, czy fazy też działają poprawnie. Łańcuchy mogą być dobrze ustawione ale napinacze mogą umierać i to wyjdzie właśnie na dynamicznych.
TOMEK Tg

Post autor: TOMEK Tg »

Witam, jestem zainteresowany kupnem audi C5 S6 prosze wysylac propozycje tu albo na moj profil na FACEBOOK TOMASZ KAŹMIERCZAK TARNOWSKIE GÓRY
Heniek22

Post autor: Heniek22 »

Dodam od siebie że ja szukam S6 jako 3 auto na rodzinne wypady. Szukam go już ponad rok i powiem tak. JEżeli ktoś myśli że wyrzyga 30k + i kupi jedną z tych najdroższych które są i że na pewno kupił lepszą niż te po 20k to się myli. Ja sam zaczynam zastanawiać się czy nie kupić najtańszej jaka jest i poprostu zrobic ją całą i mieć pewniaka. Bo czy kupie taka za 12k czy za 30k o w każdej jest coś do zrobienia. Z perspektywy mnie czyli mechanika chyba wole kupić gruza.
tasior87

Post autor: tasior87 »

Heniek22 pisze:Dodam od siebie że ja szukam S6 jako 3 auto na rodzinne wypady. Szukam go już ponad rok i powiem tak. JEżeli ktoś myśli że wyrzyga 30k + i kupi jedną z tych najdroższych które są i że na pewno kupił lepszą niż te po 20k to się myli. Ja sam zaczynam zastanawiać się czy nie kupić najtańszej jaka jest i poprostu zrobic ją całą i mieć pewniaka. Bo czy kupie taka za 12k czy za 30k o w każdej jest coś do zrobienia. Z perspektywy mnie czyli mechanika chyba wole kupić gruza.
Słabo szukasz Heniek. Znajomy pod koniec ubiegłego roku pogonił za okazyjną cene zadbaną eske w którą włożył duży wór siana.
Znajdź grupę na face i obserwuj. Co jakiś czas ktoś rozstaje się że swoimi projektami.
CZYSTA FURA JEŹDZI SZYBCIEJ!!!
TRAKTUJ LEWY JAK KIBEL. MUSISZ? WCHODZISZ, ROBISZ, WRACASZ.
ODPOWIEDZ