Sprzłęgo RS4

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

w okresie świątecznym to się zawsze przedłuża :-)
deSigner
Post autor: deSigner »

Tak jak piszecie proponuję do niedzieli zamknąć listę chętnych i na początku przyszłego tygodnia wpłacać kosiniakowi zaliczki. ajax, Norbi i reszta zastanówcie się, bo wiadomo im więcej osób chętnych tym mniejsze koszty wysyłki co równa się niższa cena ;-)

Co do terminu to mi akurat jakoś strasznie się nie spieszy, bo 1,5 m-ca temu zamontowałem sprzęgło LUK'a, ale wiadomo że im szybciej będzie tym lepiej :mrgreen:

Jeszcze do co ceny. Rozumiem kosiniak, że gwarantujesz że przy kursie $ +/- takim jak dziś ( 2,82 ) cena na gotowo nie przekroczy 3k? Może być tylko taniej ;-) ? Bo inaczej oferta staje się mało atrakcyjna....

Reasumując czekamy do niedzieli na resztę chętnych i nie pierdolimy się dłużej jak matka z łobuzem ;-)
The Rice Power
Awatar użytkownika
CoLo

Post autor: CoLo »

Wątpię żeby Wam zagwarantował bo przecież zawsze może wpaść na cło i vat. Przecież sam nie będzie dopłacał w razie co :). Co najwyżej zmaksymalizuje szanse, że nie wpadnie na celny ;)
1.8T with FP WHITE inside ;) AEB with ME 7.5
deSigner

No zobaczymy niech się wypowie, rozumiem że ma doświadczenie w "minimalizowaniu" ceny skoro się zaoferował i podał nawet przedział :?:

Przy pełnopłatnym cle i podatkach mogę to sprzęgło kupić za 3k normalnie w firmie X, która zagwarantuje mi cenę z dnia podpisania zamówienia, więc dlatego napisałem że przy wyższej cenie bądź braku jej gwarancji ja wypadam z listy. Niemniej doceniam pomoc kolegi z forum i jego oferta, jeżeli jest atrakcyjna, ma priorytet.
The Rice Power
BKMM

Post autor: BKMM »

Ja myśle ze kosiniak zaoferował pomoc bardziej po kolezensku niż zarobkowo a ewentualna zmianę kursu wszyscy będziemy znali i tyle, nie wymagajmy od chłopaka żeby nam coś wielce gwarantował - wierze ze bedzie dobrze, może się uda taniej i wtedy super jak nie to tez drożej niż "samemu" nie bedzie
kosiniak

Post autor: kosiniak »

tak jak pisalem, bez wzgledu na wszystko cena nie przekroczy 3000pln! ;-) jak wyjdzie inaczej doloze za swoich, ale mam nadzieje ze sie uda jak zwykle :)
Awatar użytkownika
CoLo

kosiniak pisze:tak jak pisalem, bez wzgledu na wszystko cena nie przekroczy 3000pln! ;-) jak wyjdzie inaczej doloze za swoich, ale mam nadzieje ze sie uda jak zwykle :)
Teraz to mnie zszokowałeś...jesteś GOŚĆ ;-)
deSigner

No i takie podjeście mi się podoba :mrgreen: także zamawiamy ;-)

No Panowie dopisywać się do listy :!:
The Rice Power
ajax
Post autor: ajax »

Ja chwilowo sie wstrzymam bo najpierw musze sprecyzowac plan co do samochodu...
Norbi

Post autor: Norbi »

Chłopy ja na razie odpuszczam, bo nawet nie mam auta w garażu, a czy to sprzęgło będzie 300 zeta tańsze czy droższe... jakoś to przeboleje. W końcu to pełen odpowiednik baku V-powera, który RS zeżera mi w 3-4 dni ;-) .
Jeżeli byłaby to jedyna i ostateczna możliwość, wtedy bym się pisał.
deSigner

No to chyba mamy komplet? Czy jeszcze ktoś?

[ Dodano: 2010-11-13, 01:09 ]
A i jeszcze jedno. Niech ktoś mądry powie jaka jest użytkowa różnica miedzy 4-ro lopatkowym a 6-cio lopatkowym skoro cena taka sama?
The Rice Power
michalQRi
Tytuł użytkownika: książe

Post autor: michalQRi »

z teorii 6-ramienny spiek powinien zbierać "łagodniej", ale będzie zdolny do przeniesienia mniejszej ilosci NM
kosiniak

Post autor: kosiniak »

4lopatki beda szarpac
deSigner

kosiniak pisze:4lopatki beda szarpac
OK, a pozostali koledzy jakie bierzecie? Jaka jest różnica w wytrzymałości Nm między 4 a 6 łopatkowym? Bo na stronie CM nie ma nic na ten temat :-/
The Rice Power
Awatar użytkownika
CoLo

No 4 łapki ostrzej działaj ale więcej niuta zniosą...tylko po co Wam skoro u Nika 6 dawała radę :)
ODPOWIEDZ