S4 agb problem z 1 i 2 biegiem

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
RADEK1985

Post autor: RADEK1985 »

jak juz masz sie scigac to daj skrzynie komus pojetemu niech ci wymieni przesowkie na mocniejsza sid ma takie i daj nowe synchronizatory i po kłopocie :)
Grigori

Post autor: Grigori »

killerwik pisze:
Grigori pisze:doszliśmy ostatnio, zgiął się wodzik... wyprostowaliśmy, ale ostatnio miałem start z evo X i znów mi się zgiął...zatem jutro biorę się za wyciąganie i wymianę na nowy, ktoś ma jakieś podpowiedzi czy trzeba mi skrzynię spuszczać aby wyciągnąć wszystkie wodziki?
Wyprostowaliscie wodzik bez rozbierania skrzyni ??? ja wogole nie wiem o czy wy piszecie przeciez w tych skrzyniach to normalne ze jak zgrzytnie na 2-ce to sie przesowka zacina i dlatego nie mozna 1-2 lekko przełaczyć, rozbieralem 3 skrzynie i jakos niewyobrazam sobie tego bez wyjecia naprawic...
stary...wodzik...przesówka...2 różne rzeczy :) , przesówka wewnątrz skrzyni, wodzik na zewnątrz od lewarka biegów, to tak jakby do wymiany oleju rozkręcać korby ;-)
si turbo nobiscum, quis contra nos?
Awatar użytkownika
killerwik

Post autor: killerwik »

Poczytaj dokladnie co oznaczane jest wodzikiem a pozniej mnie poprawiaj..........ogolnie wlasnie wodzikiem przesowana jest przesowka i siedzi w srodku skrzyni a pozatym napisalem ze to wina przesowki i dlatego tak sie dzieje , skrzynia szybko umrze jak takie objawy juz ma
Grigori

na warsztacie potocznie tak to nazywamy, bez zagłębiania się w słowniki ;)
Awatar użytkownika
killerwik

Post autor: killerwik »

tez pracowalem 10 lat w warsztacie i potocznie nazywa sie to wybierakiem a nie wodzikiem :), ale to taki offtop
Grigori

widzisz jakie różnice pomiędzy regionami he koniec ot ;-)
ODPOWIEDZ