jak juz masz sie scigac to daj skrzynie komus pojetemu niech ci wymieni przesowkie na mocniejsza sid ma takie i daj nowe synchronizatory i po kłopocie :)
Grigori pisze:doszliśmy ostatnio, zgiął się wodzik... wyprostowaliśmy, ale ostatnio miałem start z evo X i znów mi się zgiął...zatem jutro biorę się za wyciąganie i wymianę na nowy, ktoś ma jakieś podpowiedzi czy trzeba mi skrzynię spuszczać aby wyciągnąć wszystkie wodziki?
Wyprostowaliscie wodzik bez rozbierania skrzyni ??? ja wogole nie wiem o czy wy piszecie przeciez w tych skrzyniach to normalne ze jak zgrzytnie na 2-ce to sie przesowka zacina i dlatego nie mozna 1-2 lekko przełaczyć, rozbieralem 3 skrzynie i jakos niewyobrazam sobie tego bez wyjecia naprawic...
stary...wodzik...przesówka...2 różne rzeczy :) , przesówka wewnątrz skrzyni, wodzik na zewnątrz od lewarka biegów, to tak jakby do wymiany oleju rozkręcać korby
Poczytaj dokladnie co oznaczane jest wodzikiem a pozniej mnie poprawiaj..........ogolnie wlasnie wodzikiem przesowana jest przesowka i siedzi w srodku skrzyni a pozatym napisalem ze to wina przesowki i dlatego tak sie dzieje , skrzynia szybko umrze jak takie objawy juz ma