S4 agb problem z 1 i 2 biegiem
S4 agb problem z 1 i 2 biegiem
hej chłopy, wczoraj dałem się namówić na ustawkę z subarkami sti żekomo jedna 450hp a druga 350hp, ta mocniejsza do 3 szła równo a od 4 nie miały czego szukać, zarówno z roki jak i ze stojącego. Morał chcesz szybką fure nie kupuj subaru :) . Ale do rzeczy: po 2 rolkach i 1 z zatrzymanego, chciałem ruszyć z zatrzymanego po raz kolejny, nie weszła mi 2ka, kolejne światła i nie wchodzi ani 1 ani 2. Reszta biegów jest. Pojechaliśmy odpowietrzyć sprzęgło, i teraz 1 i 2 wchodzą ale bardzo ciężko, reszta biegów dużo lżej ale też ciężej niż przedtem. Skrzynia chodzi cicho, auto jeździ na każdym biegu, sprzęgło ok, bierze w połowie skoku. Wtf?
si turbo nobiscum, quis contra nos?
ale u mnie nic nie zgrzyta Buba przy zmianie biegów, cisza spokój, lewarek ciężko chodzi tylko, i to zarówno na zgaszonym aucie jak na odpalonym
[ Dodano: 2013-12-13, 13:43 ]
[ Dodano: 2013-12-13, 13:43 ]
ok, mam nadzieje że może i tak tu będzie, ale chciałbym zrozumieć mechaniczną przyczynę tego zjawiskajerzyk pisze:mi sie tak działo z dwójką ostawiłem auto na 2 dni do garażu, wyjechałem i skrzynia jak nowa
si turbo nobiscum, quis contra nos?
nie no patent na naprawę pierwsza klasa ;)jerzyk pisze:mi sie tak działo z dwójką ostawiłem auto na 2 dni do garażu, wyjechałem i skrzynia jak nowa
Ostatnio zmieniony 2013-12-13, 16:06 przez bracus, łącznie zmieniany 1 raz.
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
da rade bez wyciągania skrzyni sam robiłem musisz ściągnąć gume z kanału odkręcić drążek od wybieraka śruba z góry od środka w kabinie imbus 6 ,odkręcić osłone przegubu zlewej i z prawej strony zlewej masz nakrętke na klucz 13 z prawej śruba na klucz 13 dobre dojście jak na s4 chyba że masz dłonie jak bochen chleba to ciężko bedzie powodzenia
Wyprostowaliscie wodzik bez rozbierania skrzyni ??? ja wogole nie wiem o czy wy piszecie przeciez w tych skrzyniach to normalne ze jak zgrzytnie na 2-ce to sie przesowka zacina i dlatego nie mozna 1-2 lekko przełaczyć, rozbieralem 3 skrzynie i jakos niewyobrazam sobie tego bez wyjecia naprawic...Grigori pisze:doszliśmy ostatnio, zgiął się wodzik... wyprostowaliśmy, ale ostatnio miałem start z evo X i znów mi się zgiął...zatem jutro biorę się za wyciąganie i wymianę na nowy, ktoś ma jakieś podpowiedzi czy trzeba mi skrzynię spuszczać aby wyciągnąć wszystkie wodziki?