Papol, ale wiesz o tym, że są to zaciski z dwóch róznych aut, bo widze ze na jednym jest przełożona rurka a na drugim jest normalnie...
Nie wyglada mi to na kpl z jednego samochodu... ZR17+ ZL17, tylko na 2xZR17
arti@R1 pisze:Papol, ale wiesz o tym, że są to zaciski z dwóch róznych aut, bo widze ze na jednym jest przełożona rurka a na drugim jest normalnie...
Nie wyglada mi to na kpl z jednego samochodu... ZR17+ ZL17, tylko na 2xZR17
Y no nie wiem dzwonilem do kolegi wlasnie i mowi ze wsio jest ok,roznia sie numerami koncowymi.
Jesli nawet to to nie jest problem.Bedzie dzialalo tak samo.Nawet sie nad tym niezastanawialem kupujac zeby o strone zapytac.Wazne ze bedzie banglalo.
jeden wzgl drugiego będzie hamował mocniej, pewnie będzie to 3-10% różnicy,
może poczujesz jak auto na chwilkę pociągnie w jedną stronę podczas hamowania a potem pompa ABS i ESP naprostuje auto
lub będzie to tak słabo wyczuwalne że nic nie będzie się działo.
Tam są mniejsze i większe tłoczki które muszą być ustawione w odpowiednim kierunku do jazdy.
To sa szczegóły, na które warto zwrócic uwage, dlatego nie wiedziałem czy Ci pisac bo widziałem ze juz kupiłes... teoretycznie to ma znaczenie L czy R bo tłoczki są różnej wielkości, sila i skutecznośc hamowanie powinna byc wieksza, no ale teoretycznie...
arti@R1 pisze:To sa szczegóły, na które warto zwrócic uwage, dlatego nie wiedziałem czy Ci pisac bo widziałem ze juz kupiłes... teoretycznie to ma znaczenie L czy R bo tłoczki są różnej wielkości, sila i skutecznośc hamowanie powinna byc wieksza, no ale teoretycznie...
Spoko dzieki,widac ze masz oko do tego,ja nie mialem pojecia.Zobacze to sam jak nie wyda to biore 345 od sida caly zestaw i przelkne tego tysia za nieudany zakup.
Ps. Tylko ze gdyby nikt tego nie zauwazyl to bym to zalozyl i by smigalo bez niczego.A teraz sa domysly i niepewnosc.Tak czy siak ogarne temat.
Papol, dobrze, ze ktos to zauwazyl. To jednak kwestia bezpieczenstwa i nie ma co tego bagatelizowac... wszystko jest fajnie i pieknie, dopoki cos sie nie zesra albo nie ma krytycznej sytuacji
A jakbyś wsadził zestaw i przy hamowani auto by leciało na bok, ABS i ESP by zgłupiały to co wtedy? Myśle że wtedy byłby problem dopiero z szukaniem usterki
Witam!
Wg mnie są tą dwa różne zaciski tzn. lewy i prawy. Gdyby były takie same tzn. np prawe jak ktoś wyżej napisał, to leżąc w tej pozycji jak na fotce odpowietrzniki w zaciskach znajdowały by się po przeciwnych stronach. Na zdjęciu w obu przypadkach są u góry więc są to zaciski lewy i prawy.
Jeśli są to dwa takie same to dla czego tak uważacie?
Bo to sa przecież dwa prawe zaciski, przeciez to widac.... Na lewym zdjęciu ma przełożoną juz rurke przewodu hamulcowego na dół a na prawym nie, a powinno przekladac sie w dwoch zaciskach zeby pasowało do S4
Moze byc taka sytuacja ze jeden zacisk bedzie hamował mocniej...