S4 B5 2.7 sedan by [DOBRZAŃSKI]
-
- pawelosinski83
peacenotwar pisze:Wyrzuć uszczelkę ze ścianki grodziowej jak chcesz chłodzenia

W podszybiu panuje nadciśnienie - podczas powietrze będzie wlatywało pod maskę, zamiast "wysysać" gorące... Sprawdzi się to tylko przy małych prędkościach i na postoju.
Jeśli już to ewentualnie usunąć fragmenty uszczelki po bokach....
Pozwolę się nie zgodzićpawelosinski83 pisze:peacenotwar pisze:Wyrzuć uszczelkę ze ścianki grodziowej jak chcesz chłodzenianiezbyt mądry pomysł....
W podszybiu panuje nadciśnienie - podczas powietrze będzie wlatywało pod maskę, zamiast "wysysać" gorące... Sprawdzi się to tylko przy małych prędkościach i na postoju.
Jeśli już to ewentualnie usunąć fragmenty uszczelki po bokach....

Może jest tam nadciśnienie w stosunku do ciśnienia atmosferycznego ale na pewno nie do ciśnienia pod maską.
Testowałem, bez uszczelki jest dużo chłodniej a unosząc maskę dystansami przy zawiasach naprawdę mocno można poprawić chłodzenie. Minus jest taki że czuć "silnik" przez nawiewy bo klima zaciąga z komory

-
-
Tak wygląda K04 które odebrałem od PerunTurbo równe 4tys km temu
Gwarancji nie uznają bo to nie z ich winy rozerwalo aktuator do którego zagladali,wzmacniali i niby serwisowali
Zapewnienia były takie ,że można ładować 1.8b (było ladowane 1.65b) ale gdy turbiny padły to zdanie już było inne...max 1.5b na k04!!!
R.I.P. K04 by PerunTurbo
Taka sytuacja
"szczęście" mnie nie opusza i to pewnie przez tą szatanska 6tkę z przodu...
Coming soon
700hp

Gwarancji nie uznają bo to nie z ich winy rozerwalo aktuator do którego zagladali,wzmacniali i niby serwisowali
Zapewnienia były takie ,że można ładować 1.8b (było ladowane 1.65b) ale gdy turbiny padły to zdanie już było inne...max 1.5b na k04!!!
R.I.P. K04 by PerunTurbo
Taka sytuacja

Coming soon
700hp

Ostatnio zmieniony 2017-05-23, 23:28 przez DobrzanskiS4B5, łącznie zmieniany 1 raz.
[ D O B R Z A Ń S K I ]
-
mylek pisze:Ja się ma wprawę to wyjąć i włożyć silnik to szybka sprawa. Obym u siebie nie musiał tej wprawy tyle nabierać![]()
Ten akutator pękł jakby był skorodowany.
Bo taki właśnie był kolego :) skorodowany
Gdybym wiedział to bym dał nowe,ale kto by mi powiedział o tym przecież nie PerunTurbo
[ D O B R Z A Ń S K I ]
-
TTE700 chyba za małe ,to już Sid ma 780grzopi pisze:A pisałem że miałem w dobrych $$$$ tte700

[ Dodano: 2017-05-24, 11:45 ]
SID pisze:jakaś dziwna ta gorąca strona, było coś tam spawane ?
700 mówisz ?
No jest taki plan żeby zbliżyć się do 700 lub lekko przebić

Zobaczymy co to będzie
[ D O B R Z A Ń S K I ]