właśnie planowałem coś wrzucić
autko wizualnie bez zmian, a tak na zimówkach
po drodze zaliczyłem lokalny mini spot S/RS

i w kato większy, ale zdjęć swojego nie robiłem
no więc, poza serwisami (oleje, tarcze tył oem, świeczki itp) były próby wrzucenia kierownic powietrza na tarcze hamulcowe z pejtona ale zakończone porażką,
odkryłem że pod pełną kratką przy halogenie mam dodatkową chłodniczkę

- montaż brakującego "air duct'u", a z kratki wystarczyło wyciągnąć zaślepkę
w sumie dalej walczę z drganiami przy hamowaniu, tzn po założeniu większych tarcz było ok z pół roku, może rok, potem wymieniłem tarcze tył (jedna krzywa) i niby lepiej a jednak, potem bardziej miękkie klocki przód, znów na chwile lepiej, przetoczenie tarcz, nowa piasta z łożyskiem oem tak trochę na ślepo wrzuciłem, na spokojnie muszę znowu wszystko powierzyć czujnikiem zegarowym...
przy okazji wpadły też nowe michały ss 255/40/18 (szerokie to jak uj, chyba nie ma szerszej 255 na rynku), btw. cztero letnie pzero 245 z 5,5mm to jakiś dramat na mokrym
w końcu w styczniu auto trafiło do Digitun na stg 1 tj. mniejsze kółko i programy,
jak zwykle troche przypadkiem, nie dokońca przygotowane autko, ale skoro były terminy to się nie zastanawiałem
niestety wynik nie był specjalny, wynik uzyskany przy -15st C i info że jak się ociepli będzie mniej

Krzysiek stierdził że mało powietrza na górze, coś go jakby blokuje, a niby auto ok
na drodze jednak przekonałem się, że nie jest aż tak źle, ciąłem się z kumplem w s4 b8 z świeżutkim wykresem 482/560 w polifcie z manualem (potrafi zmieniać biegi), 100-220 jestem jakieś dwie długości z tyłu, nie wygląda to źle
idąc dalej rzeźbiłem z wlotem powietrza, tak po wycięciu "zaślepień" w grilu

i zamontowałem jeszcze "kierowniczkę powietrza" z grila do łapacza, taki air scoop
oczywiście sam wlot airboxa zmodyfikowany jak u wszystkich,
dzisiaj odbieram to i organizuję termin żeby wyważyć dynamicznie

a potem telefon do GTO na stg 2 czyli koło, precat off i rura airbox-przepustnica
aaa, chyba najbardziej odczuwalna zmiana to program w skrzyni, chciałem żeby tak wcześnie nie wrzucała wyższego biegu, teraz zdecydowanie mniej miesza tymi biegami i tak nie zamula przy turlaniu się, przy stg 2 będę jeszcze gadać żeby wcześniej redukowała