audi a3 8l 1.8t blow-off?

Moderatorzy: buba, Mod-Team

pjona
Kontakt:

audi a3 8l 1.8t blow-off?

Post autor: pjona »

Witam! :) Jak w tytule, jestem dumnym posiadaczem audi a3 8l 1.8t 180km, ale od pewnego czasu chcialem urozmaicic moj samochod. Jakie opinie macie na temat blow-off'ow? Jakiej firmy polecacie, a jakiej odradzacie? :) Kwestia kupna jest juz przesadzona, chcialbym po prostu zasiegnac opinii expertow w dziedzinie tych gadzetow :P Dziekuje!
kurpiu

Post autor: kurpiu »

Hej najpierw wypadalo by sie przywitac.
Co to tego typu zabawek to ogolnie vagi nie lubia tego. Jest dedykowany zawor do 1.8 T forga i jednynie on jakos dziala. Jak chcesz to mam taki na zbyciu.
FB; Gekon garage
Oficjalna dystrybucja podtlenku azotu.
Modyfikacje mechaniczne.
Hamownia 4x4
luk448

Post autor: luk448 »

kurpiu pisze:Hej najpierw wypadalo by sie przywitac.

No wlasnie...
A skoro juz spraw przesadzona to jak kurpiu, mówi.Bierz Forga za jakies 200 dolcow bo tyle pewno kosztuje nowy ;-)
Pawel_M

Post autor: Pawel_M »

Możesz założyć Bov-a Properfekt typ II obroty nie będą falowały ale tak jak na każdym innym zaworze tego typu silnik będziesz miał przelany paliwem. Jeżeli już musisz coś takiego zakładać to załóż Forge Splittera o którym mowa wyżej. Jednak nie będzie to robiło takiego psyyyy jak na typowym zaworze atmosferycznym...
Jest ryzyko, jest zabawa...
luk448

Post autor: luk448 »

A wgl to po co Ci taki zawor?Zeby robil psssst??jesli tak to polecam kupic evo,honde albo subaru
pjona
Kontakt:

Przepraszam, ze sie nie przywitalem. Musialem w dosc szybkim tempie napisac ten post, bo wychodzilem. Dziekuje wszystkim za rade! Jestescie naprawde pomocnym forum i szybko odpisujecie! :) Luk, nie, nie zeby bylo 'pssst', chociaz to tez dodaje jakis tam urok, a zdecydowalem sie na blow-off'a przez znajomego, przyznam, ze mam nie za ogromna wiedza na temat tych urzadzen, ale z tego co mi wiadomo to odciazaja nieco silnik :) chcialem tez dopytac sie expertow w tej dziedzinie ps. bardziej stawialbym na zawor atmosferyczny, jakies konkrety? ;)
aw69

Post autor: aw69 »

Zaden.....tylko fabryczny zawór DV, nie cuduj jak małolat......
Obrazek
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

Potwierdzam tylko DV, miałem najróżniejsze zawory na próbę dawno temu w 1,8t a pózniej w 2,7 Bit, tylko oryginał.
pjona
Kontakt:

Dziekuje wszystkim za rady, pomoc! :)
ODPOWIEDZ