czesc!

Jesteś Nowy ? Daj nam znać :) i pokaż swój samochód

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
atom1

czesc!

Post autor: atom1 »

Witam, przymierzam sie do audi zobaczymy czy mi sie uda ;-) jako alternatywa imprezy ktora ma 2 moich kumpli, obecnie ujezdzam crxa oraz stara bete -oba uturbione ;P. poki co zamierzam znalezc wiecej plusow audi nad subaru ;-)
Awatar użytkownika
MaDmAx

Post autor: MaDmAx »

Witamy kolegę ;)
bracus
Post autor: bracus »

1. sprawne audi nie bierze 0,5 litra oleju na 1000 kilometrów
2. w zimie w audi nic nie trzeszczy
3. audi dużo mniej pali
4. zawieszenie w audi jest dużo bardziej komfortowe
5. jakiekolwiek późniejsze modyfikację na 400+ KM w subaru kosztują 3x tyle co w audi
ja myślę że jeżeli to ma być samochód do wożenia tyłka + jakieś późniejsze mody to te 5 pkt. powinno Cię przekonać
jeżeli do szaleństw i wygłupów - bierz subaru
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Awatar użytkownika
atom1

tak, ma byc zamiast bety do jazdy po bulki, do wsciekania sie mam crxa, do mnie poki co przemawia, xenon lepszy wypas w srodku, lepsze materialy, deska, wiekszy bagaznik no i wlasnie pozniejsze mody
Awatar użytkownika
MaDmAx

Post autor: MaDmAx »

przyjedziesz po crxa to potestujesz moja eske ;-)
bracus
Post autor: bracus »

atom1 pisze:tak, ma byc zamiast bety do jazdy po bulki no i wlasnie pozniejsze mody
to w takim razie nie ma czego porównywać...i piszę to jako użytkownik subaru a nie audi :-)
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Awatar użytkownika
Floro

Post autor: Floro »

Siemanko
było :
S4 b5 1998 , S4 b7 2006 , S4 b5 1999 , A6 C5 2002 2,7 BiT , S4 b5 2000
Awatar użytkownika
atom1

MaDmAx, o widzisz, a nie pamietam zeby stala jakas procz PRO, no byloby ciekawie, od razu zrobic przewiert i zobaczyc czy to w ogole jedzie

subaru troche mi sie juz oklepalo zwlaszcza ze w najblizszej rodzinie mam forka sTubo i wolnossaca impreze,,, wlasnie z tym audi nie mialem nigdy doczynienia totez zglebiam tematy jak moge;-)
k4mil3k

Post autor: k4mil3k »

Szerze polecam tą markę :) To moje 4'te z kolei i nie zamierzam zmieniać na inną (no może poza Priusem dla kobiety żeby trochę oszczędzić na domowym budżecie na paliwo :-P ). Po wymienionych przez Ciebie autach...widzę że lubisz typowe "sleep'ery", a audi właśnie takie jest, dając przy tym jeszcze komfort i wykończenie ;-) Aczkolwiek jeśli lubisz się wyróżniać...wybierz inną markę, bo przeciętny obywatel nie rozpozna ani nie ma bladego pojęcia co to S/RS do póki tego nie "zechcesz" :)

Społeczność tej marki też jest duża, co daje dużą bazę wiedzy i różnych łatwo dostępnych modów.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
atom1

a to mnie akurat boli bo u mnie we wsi co drugi woz to ałdi a rolnik obowiazkowo je ma, co pierwszy to wowagen takze pod tym wzgledem jest do dla mnie WIELKI -, pozyjemy zobaczymy, wstepnie nawet kolega juz mi zaproponowal oblukanie wozu i przejazdzke takze w tym tygodniu bede mogl albo sie jeszcze podjarac albo troche ochlonac :-)
k4mil3k

Wszystko zależy od budżetu, możesz mieć "Ałdi" nie podobne do zwykłego "Ałdi". Powiem Ci tak, sam swojego czasu zastanawiałem się nad zmianą z A4 B6, na inne auto. Pomysłów było mnóstwo włącznie z E36 z M50 ze strokerem 2.8 w turbo. Ale chciałem też auta żeby wozić dzieciaki i zależało mi też na bezpieczeństwie i jakimś komforcie. Początkowo szukałem RS4 B7, jednak FSI i koszty eksploatacji ją skreśliły. Potem RS4 B5, ale niemal nie osiągalne, kompromisem okazało się RS6 C5. Z jednej strony duże komfortowe auto pozwalające spakować 4 osobową rodzinę z wózkiem i jechać w góry, a z drugiej coś co pozwala na odrobinę zabawy podczas daily drive lub przejechanie podróży z rodziną z Kołobrzegu do Zielonej Góry w 2,5h :-)

Może określ jakie auto z gamy "Ałdi" rozważasz ? A ? S ? RS ? 3,4,6 ? lub inne ?
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
atom1

kurde zapomnialem najwazniejszego :-) biore pod uwage tylko i lacznie s4 b5 z racji bitur bo ktorego nigdy nie mialem oraz manualnej skrzyni :)
gowor86

Post autor: gowor86 »

Witaj
jezeli bierzesz pod uwagę S4 B5 a na przeciw subaru i to auto ma być do jazdy po bułki i na wypad weekendowy to bierz S4
k4mil3k

Wszystko zależy od chęci i gustu, proszę oto nietuzinkowe "Ałdi", jakiego na pewno nie ma nikt w Twojej Wsi
Obrazek
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
atom1

nie no bez przesady S duzo lepiej wyglada niz seryjne 1.8 i w promieniu 30 km pewnie nie ma zadnego a przynajmniej ja o takiej sztuce nie wiem :-)

a m50T to mam teraz ;-) ale marne 2.0
ODPOWIEDZ