Ile powinien miec RS po ABT?

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Racer

Ile powinien miec RS po ABT?

Post autor: Racer »

Swojego RS mam od niedawna i przy okazji uruchamiania wzcieraczek i zdejmowania podszybia okazalo sie ze moj komp ma wklejki ABT itp.
Na hamownie i tak sie wybiore ale jestem ciekaw czego moge sie spodziewac?
kosiniak

Post autor: kosiniak »

trudno powiedziec, moze bedzie 380ps a moze nie :D
pm-motorsport
Tytuł użytkownika: rajdy

Post autor: pm-motorsport »

Każdy konik powyzej 350KM jest na wage złota.Zmiesz autko pózniej bedziesz sie martwił ;-)
MŁODY
Tytuł użytkownika: atv maniac

Post autor: MŁODY »

Ja poruszam sie rs4 z 2001r seryjnie wiadomo 380ps komputery ABT to 40 ps więcej również taki posiadam i powinienem miec 420ps teoretycznie lecz praktycznie okaże się również na hamowni. Chciałem zbadac lecz w trójmieście jest jedna zachwalana hamownia, ale kolega który stopniowo zwiększał moc w swoim evo ta moc na wykresie mu malała wiec nie zbyt wierze tym hamownią podobno WAWA lub POZNAŃ tylko że dla mnie to już trochę wyprawa zwłaszcza slalomem omijając nasze polskie dziury. Cos czytałem że szykuje sie zlot w Wawie wiec może wtedy. Jak zbadasz swojego daj znac co Ci wyszło. POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony 2010-02-07, 17:06 przez MŁODY, łącznie zmieniany 1 raz.
Racer

pm-motorsport pisze:Każdy konik powyzej 350KM jest na wage złota.Zmiesz autko pózniej bedziesz sie martwił ;-)
Tak ja mowiles :d najwyzej wieksza pompe jeszcze wsadzimy:P
Moze jakos w przyszlym tyg wskocze na rolki, ps Jakie sonde labda kupic do RS bo mam bledy:D w sesie orginal czy ngk moze byc??
kosiniak

a co z ta pompa?
sportmile

Post autor: sportmile »

No juz bez przesady rs4 po sofcie ktory ma 350 to szrot. Wieksza pompa nie rozwiarze problemu bo problemem nie jest brak paliwa. Ktora sonde masz uszkodzona , zrob logi i wklej albo wyslij pw,
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
pm-motorsport
Tytuł użytkownika: rajdy

Post autor: pm-motorsport »

Kolega kupił rs4 którego jeszcze nie miezył i padła mu pompa załozyłem mu walbro 255 i chodziło mu o to ze jak wystroi i nie da rady to załozymy bosch.Ale wy sie wszystkiego czepiacie :lol:
Racer

pm-motorsport pisze:Kolega kupił rs4 którego jeszcze nie miezył i padła mu pompa załozyłem mu walbro 255 i chodziło mu o to ze jak wystroi i nie da rady to załozymy bosch.Ale wy sie wszystkiego czepiacie :lol:
Dokladnie tak:d
Czepiaja sie:d a padla jednak nie lambada tylko czujnik od EGT:d bo podobno padaj jak powiedzial jeden KOLEGA:d
kosiniak

egt=sonda, nie lambda. sportmile chodzilo o egt :) a padaja jak muchy :)
sportmile

Post autor: sportmile »

padaja padaja. Po co stroic skoro jest po sofcie ?
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
Jacars4

Post autor: Jacars4 »

Racer, Posiadałem rok temu rs4 b5 z programem abt po pomiarach na hamowni vtech w Gdyni wyszło 412km i 500nm. Gdy auto sprzedawałem do Wroclawia nowy właściciel życzył sobie serie. Pojechaliśmy do miejscowej hamowni i seria wykazała 369km i 445nm.
Racer

sportmile pisze:padaja padaja. Po co stroic skoro jest po sofcie ?
Nic nie bedzie strojone:d
A powiedzcie mi czy jezeli na kompie wychodzi Sonda Lamba jako blad sporadyczny ktory da sie wykasowac a bledem stalym jest czyjnik EGT ktory od razu po zapaleniu auta wskakuje ponownie to czy moga byc uszkodzone obydwa czujniki czy tylko egt??
I drugie pytanie dlaczego mam 2 kostki takiego samego koloru czyli 2 brazowe?? a nie jedna czarna i jedna brazowa??
I czy ta sada ktora jest n zdjeciu jest sada od EGT z RS4?? Bo z tego co patrzyłem dzisiaj nam inna kostke. Na koncu sady egt nie mam tego rostokatnego przekaznika nazwijmy to. Mam normalna kostke do podpiecia do ukladu ktora znajduje sie pod zbiornikiem wyrownawczym na grodzi silnika.

Obrazek
kosiniak

EGT masz 2, kostki bywaja rozne, czasem trzeba spilwoac, jaka bys nie wlozyl bedzie dzialac, zaznazcam tylko kup nowa! czy to od allroda, czy s4 czy rs4, czy nawet diesla albo 2,8 :) byle nowa!
Racer

kosiniak pisze:EGT masz 2, kostki bywaja rozne, czasem trzeba spilwoac, jaka bys nie wlozyl bedzie dzialac, zaznazcam tylko kup nowa! czy to od allroda, czy s4 czy rs4, czy nawet diesla albo 2,8 :) byle nowa!
Nie wiadomo tylko nowa i wiem ze 2 sztuki sa. Ale czy moga sie az tako roznic od siebie wygladem?? Wedlug num nadwozia wychodzi na to ze maja byc 2 roznie braz i czarna??
Mi chodzi dokladnie o taka kostke tyklo ze z drugiej strony pod zbiorniczkiem jest taka sama jak ta na zdjeciu i w takim samym kolorze

Obrazek
ODPOWIEDZ