Ile powinien miec RS po ABT?
Ile powinien miec RS po ABT?
Swojego RS mam od niedawna i przy okazji uruchamiania wzcieraczek i zdejmowania podszybia okazalo sie ze moj komp ma wklejki ABT itp.
Na hamownie i tak sie wybiore ale jestem ciekaw czego moge sie spodziewac?
Na hamownie i tak sie wybiore ale jestem ciekaw czego moge sie spodziewac?
-
pm-motorsport
- Tytuł użytkownika: rajdy
-
MŁODY
- Tytuł użytkownika: atv maniac
Ja poruszam sie rs4 z 2001r seryjnie wiadomo 380ps komputery ABT to 40 ps więcej również taki posiadam i powinienem miec 420ps teoretycznie lecz praktycznie okaże się również na hamowni. Chciałem zbadac lecz w trójmieście jest jedna zachwalana hamownia, ale kolega który stopniowo zwiększał moc w swoim evo ta moc na wykresie mu malała wiec nie zbyt wierze tym hamownią podobno WAWA lub POZNAŃ tylko że dla mnie to już trochę wyprawa zwłaszcza slalomem omijając nasze polskie dziury. Cos czytałem że szykuje sie zlot w Wawie wiec może wtedy. Jak zbadasz swojego daj znac co Ci wyszło. POZDRAWIAM
Ostatnio zmieniony 2010-02-07, 17:06 przez MŁODY, łącznie zmieniany 1 raz.
-
pm-motorsport
- Tytuł użytkownika: rajdy
Dokladnie tak:dpm-motorsport pisze:Kolega kupił rs4 którego jeszcze nie miezył i padła mu pompa załozyłem mu walbro 255 i chodziło mu o to ze jak wystroi i nie da rady to załozymy bosch.Ale wy sie wszystkiego czepiacie
Czepiaja sie:d a padla jednak nie lambada tylko czujnik od EGT:d bo podobno padaj jak powiedzial jeden KOLEGA:d
Nic nie bedzie strojone:dsportmile pisze:padaja padaja. Po co stroic skoro jest po sofcie ?
A powiedzcie mi czy jezeli na kompie wychodzi Sonda Lamba jako blad sporadyczny ktory da sie wykasowac a bledem stalym jest czyjnik EGT ktory od razu po zapaleniu auta wskakuje ponownie to czy moga byc uszkodzone obydwa czujniki czy tylko egt??
I drugie pytanie dlaczego mam 2 kostki takiego samego koloru czyli 2 brazowe?? a nie jedna czarna i jedna brazowa??
I czy ta sada ktora jest n zdjeciu jest sada od EGT z RS4?? Bo z tego co patrzyłem dzisiaj nam inna kostke. Na koncu sady egt nie mam tego rostokatnego przekaznika nazwijmy to. Mam normalna kostke do podpiecia do ukladu ktora znajduje sie pod zbiornikiem wyrownawczym na grodzi silnika.

-
kosiniak
Nie wiadomo tylko nowa i wiem ze 2 sztuki sa. Ale czy moga sie az tako roznic od siebie wygladem?? Wedlug num nadwozia wychodzi na to ze maja byc 2 roznie braz i czarna??kosiniak pisze:EGT masz 2, kostki bywaja rozne, czasem trzeba spilwoac, jaka bys nie wlozyl bedzie dzialac, zaznazcam tylko kup nowa! czy to od allroda, czy s4 czy rs4, czy nawet diesla albo 2,8 :) byle nowa!
Mi chodzi dokladnie o taka kostke tyklo ze z drugiej strony pod zbiorniczkiem jest taka sama jak ta na zdjeciu i w takim samym kolorze