mój chorwacki film

Moderatorzy: buba, Mod-Team

ms_4

mój chorwacki film

Post autor: ms_4 »

Wracałem z urlopu i jakoś tak na autostradzie miedzy Sibenikem a Zadarem spróbowałem się z nowym Beemwe 7hybrid..........co uwieczniła miejscowa Policija jadąca e90 330d. Pomiar 202,3km/h, wyrok 450 ełro lub 3000kun. Nie zapłaciłem bo na miejscu drobnych nie miałem:P Za pokwitowaniem zabrali paszport, ważność konćzył za rok nic straconego w sumie. Policija odjechala a ja wrocilem do kraju choc miałem lekki stres przed granica chorwacja/węgry. Co mi grozi za niezaplacenie? Jesli zakaz wjazdu do chorwacji to na ile? Czy wykroczenie ulega przedawnieniu? Musze wyrobic new paszport, co powiedziec przy okienku ukradli czy ze zabrali?
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

napisz posta na Racing Forum, tak jest sporo osób orientujących się w takich tematach ;-)
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

jak nowy bedziesz wyrabial paszport to powiesz ze ci zginol i to wszystko,
jak narazie do PL nic nie przychodzi z europy wiec i mandat nie przyjdzie,
problem bedziesz mial jak ponownie chorwacka policja Cie zatrzyma i sprawdza na komputerze co zazwyczaj rzadko robia,
w DE mandat sie nie przedawnia dla polakow a w chorwacji moze jest jakis okres.

do mandatu po jakims czasie dojda ci odsetki :-P

podpisywales jakis papier/mandat podczas zatrzymania i potem po zabraniu paszportu ?
bo jesli nie to mandatu nie bylo
Obrazek
ms_4

Niestety Andrzeju podpisałem:( Czyli mandat jest, podpisywałem się 2 razy, na mandacie i pokwitowanu zabrania paszportu. Odsetki juz pewnie lecą:P Ciekawe czy na granicy mają mozliwośc sprawdzenia i czy to robia? Zachciało się z BMW ścigać, wyniku brak bo Policija przekodziła, a mogło byc ciekawie. Niemiec z BWM zebrał od pasażerów 450 ojro i zapłacił :-P
kurzy79

Post autor: kurzy79 »

siedziałem w pierdlu w chorwacji 24h więc coś tam o nich już wiem :mrgreen:
Sprawa jest taka że raczej jeśli cię wypuścili to dostaniesz pismo do domu abyś się wstawił u nich. Odpisz wtedy po Polsku że jesteś obywatelem RP i podlegasz polskiemu prawu. I jeśli mają coś do ciebie to niech prześlą wytyczne do polskiej policji............raczej temat powinien się zamknąć.

Identyczną jak ty sytuacje miał mój ojciec na wegrzech z tym że on dostał mandat za spowodowanie stłuczki. też mu przysyłali pisma i też odpisał po polsku to co wcześniej pisałem czyli innymi słowy żeby go " pocałowali w dupe ". Temat ucichł. W tym roku pojechał na węgry lekko wycykany ale nie miał przypału.
Cantona

Post autor: Cantona »

24h i transportowli Cię do ciurmy nie chce mi się wierzyć, chyba byłeś po prostu na dołku...
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

chorwacki dołek :D
kurzy79

Post autor: kurzy79 »

Cantona pisze:24h i transportowli Cię do ciurmy nie chce mi się wierzyć, chyba byłeś po prostu na dołku...

długa historia ale o tym kiedy indziej. dałem przykład ze nawet jak się coś zbroi to i tak olewają a też miałem zapłacić nie mało
ms_4

W skrzynce na razie nic sie nie pojawiło............czekam:P kurzy79 ile czasu mineło od chwili gdy Twoj ojciec dostał mandat i pojechal znow na węgry?
ODPOWIEDZ