mój chorwacki film
mój chorwacki film
Wracałem z urlopu i jakoś tak na autostradzie miedzy Sibenikem a Zadarem spróbowałem się z nowym Beemwe 7hybrid..........co uwieczniła miejscowa Policija jadąca e90 330d. Pomiar 202,3km/h, wyrok 450 ełro lub 3000kun. Nie zapłaciłem bo na miejscu drobnych nie miałem:P Za pokwitowaniem zabrali paszport, ważność konćzył za rok nic straconego w sumie. Policija odjechala a ja wrocilem do kraju choc miałem lekki stres przed granica chorwacja/węgry. Co mi grozi za niezaplacenie? Jesli zakaz wjazdu do chorwacji to na ile? Czy wykroczenie ulega przedawnieniu? Musze wyrobic new paszport, co powiedziec przy okienku ukradli czy ze zabrali?
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
jak nowy bedziesz wyrabial paszport to powiesz ze ci zginol i to wszystko,
jak narazie do PL nic nie przychodzi z europy wiec i mandat nie przyjdzie,
problem bedziesz mial jak ponownie chorwacka policja Cie zatrzyma i sprawdza na komputerze co zazwyczaj rzadko robia,
w DE mandat sie nie przedawnia dla polakow a w chorwacji moze jest jakis okres.
do mandatu po jakims czasie dojda ci odsetki
podpisywales jakis papier/mandat podczas zatrzymania i potem po zabraniu paszportu ?
bo jesli nie to mandatu nie bylo
jak narazie do PL nic nie przychodzi z europy wiec i mandat nie przyjdzie,
problem bedziesz mial jak ponownie chorwacka policja Cie zatrzyma i sprawdza na komputerze co zazwyczaj rzadko robia,
w DE mandat sie nie przedawnia dla polakow a w chorwacji moze jest jakis okres.
do mandatu po jakims czasie dojda ci odsetki
podpisywales jakis papier/mandat podczas zatrzymania i potem po zabraniu paszportu ?
bo jesli nie to mandatu nie bylo
Niestety Andrzeju podpisałem:( Czyli mandat jest, podpisywałem się 2 razy, na mandacie i pokwitowanu zabrania paszportu. Odsetki juz pewnie lecą:P Ciekawe czy na granicy mają mozliwośc sprawdzenia i czy to robia? Zachciało się z BMW ścigać, wyniku brak bo Policija przekodziła, a mogło byc ciekawie. Niemiec z BWM zebrał od pasażerów 450 ojro i zapłacił 
siedziałem w pierdlu w chorwacji 24h więc coś tam o nich już wiem
Sprawa jest taka że raczej jeśli cię wypuścili to dostaniesz pismo do domu abyś się wstawił u nich. Odpisz wtedy po Polsku że jesteś obywatelem RP i podlegasz polskiemu prawu. I jeśli mają coś do ciebie to niech prześlą wytyczne do polskiej policji............raczej temat powinien się zamknąć.
Identyczną jak ty sytuacje miał mój ojciec na wegrzech z tym że on dostał mandat za spowodowanie stłuczki. też mu przysyłali pisma i też odpisał po polsku to co wcześniej pisałem czyli innymi słowy żeby go " pocałowali w dupe ". Temat ucichł. W tym roku pojechał na węgry lekko wycykany ale nie miał przypału.
Sprawa jest taka że raczej jeśli cię wypuścili to dostaniesz pismo do domu abyś się wstawił u nich. Odpisz wtedy po Polsku że jesteś obywatelem RP i podlegasz polskiemu prawu. I jeśli mają coś do ciebie to niech prześlą wytyczne do polskiej policji............raczej temat powinien się zamknąć.
Identyczną jak ty sytuacje miał mój ojciec na wegrzech z tym że on dostał mandat za spowodowanie stłuczki. też mu przysyłali pisma i też odpisał po polsku to co wcześniej pisałem czyli innymi słowy żeby go " pocałowali w dupe ". Temat ucichł. W tym roku pojechał na węgry lekko wycykany ale nie miał przypału.