Witam mam problem z alarmem ;/ włącza się w nocy w dzień trabi;/ na kompie pokazalo bład jakiejś masy w radiu... Wyjąłem wogóle radnio z auta odłaczyłem skrzynie w bagaźniku i dalej to samo;/ ma ktoś może jakiś pomysł co to może być lub ktoś miał podobną sytuacje?
Bardzo częstą przyczyną są czujniki ruchu, w adaptacji można zmienić czułość np: 20% i po problemie (przynajmniej ja kiedyś tak rozwiązałem problem alarmu).
z alarmem sobie poradziłem do fabrycznego radia jest podłączona masa do obudowy radia jest to pewnie zabezpiecznie przeciw kradzieżą i ona była przyczyna wlączania się alarmu tak ze jak by ktoś kiedyś zakładał inne radio to nie zapomnieć jej podłączyć gdzieś do masy
ja mam właśnie problem że włącza mi się alarm zawsze z rana . Ostatnio właśnie zmieniałem radio i dołożyłem adapter Bose żeby grały mi tylne głośniki wraz z subem i czarny kabel od tego adaptera podpiąłem do zasilania(brązowego w wiązce ISO) i mam efekt zakłócenia podczas przyspieszania z tweeterów oraz właśnie nad ranem włącza się alarm. Czy przez te podpięcie tak wyje mi ten alarm ? Czy podpięcie tego przewodu do brązowego przewodu było dobrym rozwiązaniem ?