Instalacja CNG
Instalacja CNG
Witam. Jako, że dosięgła mnie niewidzialna ręka ekonomii
Myślę nad założeniem instalki gazowej. Na myśl przyszła mi instalacja CNG. Co o tym myślicie? Z tego co wiem koszta założenia są porównywalne co do instalek LPG. Teraz pytanie do was czy to ma sens? Chodzi o parametry silnika i najważniejsze czy do Bita da rade taką instalacje założyć. Byłem u gazownika powiedział mi że koszt instalacji LPG to koszt od 4.5 do 6 tys. Z zapasem na przyszłe mody. Jak dla mnie mając samochód weekendowo/wycieczkowy to trochę dużo i szybko się ta instalacja nie zwróci a muszę coś zrobić bo spalanie rzędu 15l+ to trochę dużo : Tak wiem jak chciałeś S4 to lej :) ale jak to w kraju cebuli każdy kombinuje jak może. Z góry dzięki za opinie i rady :)

Instalacja lpg koszt około 4000zł do s4 b5 na około 400km http://instalgazserwis.com.pl no i po co sobie utrudniać życie z tym cng... mało stacji tankowania
no inne, duzo ciezsze bo scianka grubsza i duzo mniejsze, musialbys miec kilka tych butli np na tylnej kanapie i bagazniku :D zeby byl rozklad masy i jakiś zasieg(choc na lpg z najwieksza butla w kolo mam 220km do 270 kmczyli cale nic :( ), do tego malo stacji, a jeszce mniej serwisantow takze to odpusc,
jak chcesz to baw sie w lpg bo ten silnik spoko to znosi i nie ma zadnych przeciwskazan, albo lpi gdzie gaz jest w postaci ciekłej wtedy nawet paru kapucynów może nawiedzic twoja fure choc jest problem z pompami bo nie sa takie wydajne i bla bla
jak chcesz to baw sie w lpg bo ten silnik spoko to znosi i nie ma zadnych przeciwskazan, albo lpi gdzie gaz jest w postaci ciekłej wtedy nawet paru kapucynów może nawiedzic twoja fure choc jest problem z pompami bo nie sa takie wydajne i bla bla