Jakie skrzynie do S4 b5 oprócz DSY i DQT pomoże ktoś?
Jakie skrzynie do S4 b5 oprócz DSY i DQT pomoże ktoś?
Witam. Czy ktoś podpowie jaka skrzynia pasuje do S4 b5 pod seryjny dyfer? Miałem ostatnio DQT ale sie skończyła i szukam innej. Gościu ma dla mnie EWH z przełożeniem głównym 37/9 . byla montowana w 1.9 jak i w 2.5 I teraz pytanie czy ona bedzie pasować bez żadnego problemu ? Do DQT miałem taki dystans założony na skrzyni. Pomoże ktoś?
[ Dodano: 2017-11-29, 17:58 ]
Bedzie pasować bo ja taka założyłem ale dlugo nie pojezdzila... Całe 1000km. Moze byla już zajechana bo 1 na 2 tak.ciężko.chodzi że szok... Tak samo jak I dqt mi sie skończyła. Juz nie mam siły do tego samochodu...
[ Dodano: 2017-11-29, 17:59 ]
Bedzie pasować bo ja taka założyłem ale dlugo nie pojezdzila... Całe 1000km. Moze byla już zajechana bo 1 na 2 tak.ciężko.chodzi że szok... Tak samo jak I dqt mi sie skończyła. Juz nie mam siły do tego samochodu...
[ Dodano: 2017-11-29, 17:58 ]
[ Dodano: 2017-11-29, 17:59 ]
Wejdź w etkę online, link na forum i poszukaj skrzyń z takimi przełożeniami jak potrzebujesz. Przełożenia są opisane przy skrzyniach albo ich podzespołach. Będzie napisane 35/9 albo 37/9. Możesz brać nowsze skrzynie z b6 czy b7 tylko w niektórych może nie być czujnika prędkości skrzyni.
SportAudi RS/S/Forum Strona Główna » Audi RS S4 (B5) 2.7 V6 TT i inne » Techniczny - diagnostyka » ETKA po polsku online ! za free
Po wymianie skrzyni zmieniałeś/ uzupełniłeś olej ?
Tak jak pisze emay kupując używkę jest to ryzyko że skrzynia swoje już przejechała i nawet mogła dobrze działać ale pewnie jej nie oszczędzasz.
Możesz spróbowac długą skrzynię FTM ENV z 2.5 tdi 180PS ale to już będzie wymagało wymiany dyfra.
SportAudi RS/S/Forum Strona Główna » Audi RS S4 (B5) 2.7 V6 TT i inne » Techniczny - diagnostyka » ETKA po polsku online ! za free
Po wymianie skrzyni zmieniałeś/ uzupełniłeś olej ?
Tak jak pisze emay kupując używkę jest to ryzyko że skrzynia swoje już przejechała i nawet mogła dobrze działać ale pewnie jej nie oszczędzasz.
Możesz spróbowac długą skrzynię FTM ENV z 2.5 tdi 180PS ale to już będzie wymagało wymiany dyfra.
Edit ...................
Ostatnio zmieniony 2017-11-30, 22:19 przez AdrianBit, łącznie zmieniany 1 raz.
s4 b5 avant
Już nieważne nie ma co się wkurzać na debili, nie rozumieją że czasem szuka się innej odpowiedzi niż ktoś kiedyś ukogoś odpowiedział.grzopi pisze:Elo Pany bo chyba nie kumam, on coś komu zrobił że takie teksty do niego ?? Nowy jest zjebal miejsce z tematem czy tam zdublował no ale żeby odrazu "wypierdalaj" ?? ...AdrianBit pisze:wstaw se skrzynie od ursusa c360 i wypierdalaj, tego nie zajedziesz, a i rewizja przed montażem niepotrzebna
Na szczęście kupiłem części i sam sobie naprawiłem skrzynie...
co Ty taki mocny w internecie napisalem Ci ze umieszczasz w zlym dziale i to nie raz a Ty bedziesz wyzywal gdybys byl kumaty to przyjal bys to na klate a nie 4 tematy naskrobales na slepo w zlym dziale zamiast zapoznac sie z forum
umiem czytac ze zrozumieniem i odniosles sie do wszystkich wypowiedzi w tym wątku
umiem czytac ze zrozumieniem i odniosles sie do wszystkich wypowiedzi w tym wątku