Jakie skrzynie do S4 b5 oprócz DSY i DQT pomoże ktoś?

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Dawcio05

Jakie skrzynie do S4 b5 oprócz DSY i DQT pomoże ktoś?

Post autor: Dawcio05 »

Witam. Czy ktoś podpowie jaka skrzynia pasuje do S4 b5 pod seryjny dyfer? Miałem ostatnio DQT ale sie skończyła i szukam innej. Gościu ma dla mnie EWH z przełożeniem głównym 37/9 . byla montowana w 1.9 jak i w 2.5 I teraz pytanie czy ona bedzie pasować bez żadnego problemu ? Do DQT miałem taki dystans założony na skrzyni. Pomoże ktoś?

[ Dodano: 2017-11-29, 17:58 ]
Bedzie pasować bo ja taka założyłem ale dlugo nie pojezdzila... Całe 1000km. Moze byla już zajechana bo 1 na 2 tak.ciężko.chodzi że szok... Tak samo jak I dqt mi sie skończyła. Juz nie mam siły do tego samochodu...

[ Dodano: 2017-11-29, 17:59 ]
Bedzie pasować bo ja taka założyłem ale dlugo nie pojezdzila... Całe 1000km. Moze byla już zajechana bo 1 na 2 tak.ciężko.chodzi że szok... Tak samo jak I dqt mi sie skończyła. Juz nie mam siły do tego samochodu...
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

Kupujesz jakieś szroty a potem "nie mam siły do tego samochodu..."
mik-17

Post autor: mik-17 »

Wejdź w etkę online, link na forum i poszukaj skrzyń z takimi przełożeniami jak potrzebujesz. Przełożenia są opisane przy skrzyniach albo ich podzespołach. Będzie napisane 35/9 albo 37/9. Możesz brać nowsze skrzynie z b6 czy b7 tylko w niektórych może nie być czujnika prędkości skrzyni.

SportAudi RS/S/Forum Strona Główna » Audi RS S4 (B5) 2.7 V6 TT i inne » Techniczny - diagnostyka » ETKA po polsku online ! za free

Po wymianie skrzyni zmieniałeś/ uzupełniłeś olej ?

Tak jak pisze emay kupując używkę jest to ryzyko że skrzynia swoje już przejechała i nawet mogła dobrze działać ale pewnie jej nie oszczędzasz.

Możesz spróbowac długą skrzynię FTM ENV z 2.5 tdi 180PS ale to już będzie wymagało wymiany dyfra.
Dawcio05

Boże widzę ze nie warto sie odzywać na tym.forum bo tylko się wszyscy pruja...
Awatar użytkownika
Wojt3q

Post autor: Wojt3q »

dziwosz sie jak ten temat doglebnie juz jest wykorzystany na forum a Ty zakladasz kolejne i jeszcze w zlym dziale . zakup uzywanej skrzyni z aut ktore swoje przezyly i wkladanie jej bez rewizji to glupota lekko mówiąc jak ma sie skrzynie na wierzchu
AdrianBit

Post autor: AdrianBit »

Edit ...................
Ostatnio zmieniony 2017-11-30, 22:19 przez AdrianBit, łącznie zmieniany 1 raz.
s4 b5 avant
Awatar użytkownika
grzopi

Post autor: grzopi »

AdrianBit pisze:wstaw se skrzynie od ursusa c360 i wypierdalaj, tego nie zajedziesz, a i rewizja przed montażem niepotrzebna
Elo Pany bo chyba nie kumam, on coś komu zrobił że takie teksty do niego ?? Nowy jest zjebal miejsce z tematem czy tam zdublował no ale żeby odrazu "wypierdalaj" ?? ...
Dawcio05

grzopi pisze:
AdrianBit pisze:wstaw se skrzynie od ursusa c360 i wypierdalaj, tego nie zajedziesz, a i rewizja przed montażem niepotrzebna
Elo Pany bo chyba nie kumam, on coś komu zrobił że takie teksty do niego ?? Nowy jest zjebal miejsce z tematem czy tam zdublował no ale żeby odrazu "wypierdalaj" ?? ...
Już nieważne nie ma co się wkurzać na debili, nie rozumieją że czasem szuka się innej odpowiedzi niż ktoś kiedyś ukogoś odpowiedział.

Na szczęście kupiłem części i sam sobie naprawiłem skrzynie...
Masta_J
Kontakt:

Post autor: Masta_J »

Nie tak od razu, że my się na Ciebie wkurzamy, spokojnie.
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
Awatar użytkownika
Wojt3q

Post autor: Wojt3q »

co Ty taki mocny w internecie napisalem Ci ze umieszczasz w zlym dziale i to nie raz a Ty bedziesz wyzywal gdybys byl kumaty to przyjal bys to na klate a nie 4 tematy naskrobales na slepo w zlym dziale zamiast zapoznac sie z forum

umiem czytac ze zrozumieniem i odniosles sie do wszystkich wypowiedzi w tym wątku
ODPOWIEDZ