Witam,od paru dni zauważyłem,ze od strony pasazera z przodu po tlumiku kapie plyn chlodniczy ,jak bardziej ja przegonie mocniej leci i temperatura cieczy troszke wzrasta ,plyn w zbiorniczu czysty ,nie bulgocze ,i.nie widze okiem skad moze leciec.Pomyslalem o pompce pod kolektorem ssacym ,Jak myslicie ?
Burzynka pisze:Witam,od paru dni zauważyłem,ze od strony pasazera z przodu po tlumiku kapie plyn chlodniczy ,jak bardziej ja przegonie mocniej leci i temperatura cieczy troszke wzrasta ,plyn w zbiorniczu czysty ,nie bulgocze ,i.nie widze okiem skad moze leciec.Pomyslalem o pompce pod kolektorem ssacym ,Jak myslicie ?
Sprawdzielm pompke nie widac jednak zeby z niej cieklo.Za to jak dostanie dobrze to leci z weza ze zbiorniczka wyrownawczego ,temperatura sie podnosi troche i za chwile staje sie normalna ,jak.odkrece korek plyn troche sie podnosi ,problemy z klopotami spac mi nie daja ,...
jedziesz do mechanika zakłada ci na zbiornik wyrównawczy takie cudo i pompuje a ty wtedy patrzysz gdzie cieknie, i nie musisz palowac i na zimnym sprawdzisz.
schockvvave pisze:jedziesz do mechanika zakłada ci na zbiornik wyrównawczy takie cudo i pompuje a ty wtedy patrzysz gdzie cieknie, i nie musisz palowac i na zimnym sprawdzisz.
od tego trzeba zacząć aczkolwiek u mnie nie pokazało nic a ciekło
Jest tak bylem u mechanika ,sprawdzalismy uklad chlodzenia na CO2 ,test byl robiony dwa razy wyszedl pozytywnie czyli uszczelka odpada ,silnik wyciekow nie ma, jedynie jak zagotuje sie plyn ze zbiorniczka wyrzucaza go.Moze to korek.Wisko raz chodzi raz nie ,dodatkowy wiatrak raz sie zalacza raz nie.....szukam dalej ;/
[ Dodano: 2017-10-27, 17:15 ]
Znlazlem przyczyne i wyciek, peknieta rurka na opasce ta ktora wchodzi do nagrzewnicy.