Tytułem wstępu
Miałem już różne autka z serii S typu S2, S4B6, S6C5, było też Evo 9 i inne wynalazki, nigdy jednak nie miałem 4xxKM tym bardziej 5xx KM dlatego zdecydowałem się że kupuje 2,7TT i spróbujemy osiągnąć takie cyferki, auto z przeznaczeniem na lekkie upalanko i jazdę po bułki.
Wiem też że przy dzisiejszych potworach z dwussprzęgłowymi skrzyniami i 700KM na ulicę nie mam czego szukać ale nie taki był cel modyfikacji, autko już daje banana na twarzy przy 400KM a przy 500 będzie już wesoło, prawdopodobnie jak wszystko będzie ok i zabraknie mocy, auto będzie grzebane dalej bo po to zostało kupione.
MODEL: Audi S4 lift 99rok, szwajcar, kupione na początku 2016 roku, przejechałem nim może 200km i właściwie nawet bez przerejestrowania wstawione na modyfikacje. Części kolekcjonowałem bez pośpiechu dlatego wszystko zajęło właściwie rok.
Modyfikacje
Silnik: 2,7 Seria, po pełnym przeglądzie i wymianie wszystkich newralgicznych rzeczy, uszczelek, pasków itd świece rs4, Pompa 044 w baku, wtryski 550cm
Modyfikacje głowicy: Głowica od Audi 2,8 po pełnym przeglądzie i regeneracji
Modyfikacje bloku: Seria
Układ dolotowy: Oryginał, wkładka K&N
Układ wydechowy: Turbiny Audi RS6C5, modyfikacje gruszek i mocowań, downpipe oryginał z usuniętym środkiem, dalej wydech przelotowy cały z kwasówki
Elektronika: Seria
Układ chłodzenia: IC centralny zamiast SMIC, IC od Sidmotorsport, 19 rzędowa chłodnica oleju
Układ napędowy: Sprzęgło RS4 z nabitym kevlarem, skrzynia 6 biegowa seria
Zawieszenie: Springi KW i Amortyzatory Koni z regulowaną twardością
Hamulce: Przód Brembo 6 tłok tarcza 350 nacinana, zaciski po pełnej regeneracji, cały nowy zestaw
Wygląd: Pełna seria, felgi 18'' ala RS4 style
Moc po pierwszym strojeniu 414KM i 550nM, obecnie 390KM na dotarcie, planowane kolejne strojenie jak zrobi się cieplej na ok 480-500KM
Plany: Dopracowanie szczegółów, jakieś car audio, mocne czyszczenie i detailing, odnowa felg (w tym tygodniu) itd
PODZIĘKOWANIA ZA SUPER WYKONANĄ PRACĘ!!!: Cała modyfikacja wykonana w warsztacie Adama Ziółkowskiego ul. Radzymińska 65,Warszawa, Strojenie Syncar Synek Szymański Grodzisk Mazowiecki, Części i pomoc w ich wyborze super kontakt Tel i Email SidMotorsport.
Zdjęcie gotowego autka

I trochę więcej zdjęć z budowy
klik