Chlodnica wody s4 b5
Chlodnica wody s4 b5
Witam, czy jest dostepny na rynku jakis zamiennik chlodnicy wody do s4 b5 2001 czy tylko oryginal?
Zamowilem ta wlasnie i jak przyszla to nie pasuje. Bolce od dolu sa 2cm za wasko i ogolnie jest za niska. W mojej bolce sa tak jakby po bokach (rdzen schodzi nizej od mocowan na gumach a w valeo sa jakby od spodu. Po wcisnieciu na gumy zostaje ok 2-3cm miejsca od spodu a powinien tam byc rdzen chlodnicyemay pisze:Valeo 450 zl.
- pawelosinski83
polift ma inną... 1:1 dostępna tylko w ASO za ~1500. Szukaj zamiennika NRF - ale też bolce troszkę nie pasują - trzeba fasolki zrobić w pasie przednim i to wszystko. Ma pełną wysokość. Buba taką wsadzał do siebie i ja też - z tego co pamiętam wrzucałem info na forum... NRF 495 albo 945 albo jakoś tak 
Zamiennik ma troche mniejszą wysokość (u mnie w temacie są fotki) i faktycznie fasolki trochę trzeba przerobić ale ogarnia temperaturę i nie grzejepawelosinski83 pisze:polift ma inną... 1:1 dostępna tylko w ASO za ~1500. Szukaj zamiennika NRF - ale też bolce troszkę nie pasują - trzeba fasolki zrobić w pasie przednim i to wszystko. Ma pełną wysokość. Buba taką wsadzał do siebie i ja też - z tego co pamiętam wrzucałem info na forum... NRF 495 albo 945 albo jakoś tak
- pawelosinski83
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
nie ma nigdzie żadnych zamienników
biorą od A4 i tak jak Buba pisze robią mocne fasolki w pasie na dole (do końca to się nie trzyma kupy ale widać się da)
chłodnica z A4 nie schodzi niżej o 4-5cm więc zostaje tam dziura (chłodnica ma też też o z 5% mniejsza powierzchnia czołowa i pojemność)
ale nawet taka chłodnica jak jest nowa to działa lepiej od starej używanej zapchanej S4 B5
tylko co na to powie kolejny właściciel jak to zobaczy ?
biorą od A4 i tak jak Buba pisze robią mocne fasolki w pasie na dole (do końca to się nie trzyma kupy ale widać się da)
chłodnica z A4 nie schodzi niżej o 4-5cm więc zostaje tam dziura (chłodnica ma też też o z 5% mniejsza powierzchnia czołowa i pojemność)
ale nawet taka chłodnica jak jest nowa to działa lepiej od starej używanej zapchanej S4 B5
tylko co na to powie kolejny właściciel jak to zobaczy ?
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... Items.html
Takie cos chyba mam u siebie zamontowane.
OEM 8D0121251BB oraz 8D0121251BD
Ogólnie wiem, ze moja jest krótsza tak jak SID pisze ( mocowania pasują wszystkie idealnie ), ale nie widać tego na aucie.
Jeszcze taka jest
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... lnika.html
Takie cos chyba mam u siebie zamontowane.
OEM 8D0121251BB oraz 8D0121251BD
Ogólnie wiem, ze moja jest krótsza tak jak SID pisze ( mocowania pasują wszystkie idealnie ), ale nie widać tego na aucie.
Jeszcze taka jest
http://e-katalog.intercars.com.pl/#/pro ... lnika.html