A8 D3 Biturbo
EGT sterowoniki nie obsługują.
szerokopasmówkę potocznie ''się programuje'' pod dane paliwo. Czyli strojenie na AFR jest najlepsze i uważam że nawet potrzebne przy strojeniu w OL. Pytanie jak zinterpretuje LPG sonda wmontowana w aucie i jakie korekty są naniesione.
Oczywiście że jeżdżą i nie narzekają i mogą mieć ciężką nogę. Nie żyłują auto na torze lub autostradzie przy max bucie przez dłuższy okres. Zależy od osprzętu i wiedzy osoby strojącą instalację.
nie jest to takie proste, sądzę że w tym przypadku powyższe zjawisko zjadło silnik. Moc była,,,ale zabrakło właściwej dawki.
szerokopasmówkę potocznie ''się programuje'' pod dane paliwo. Czyli strojenie na AFR jest najlepsze i uważam że nawet potrzebne przy strojeniu w OL. Pytanie jak zinterpretuje LPG sonda wmontowana w aucie i jakie korekty są naniesione.
Oczywiście że jeżdżą i nie narzekają i mogą mieć ciężką nogę. Nie żyłują auto na torze lub autostradzie przy max bucie przez dłuższy okres. Zależy od osprzętu i wiedzy osoby strojącą instalację.
nie jest to takie proste, sądzę że w tym przypadku powyższe zjawisko zjadło silnik. Moc była,,,ale zabrakło właściwej dawki.
Projekt wygląda na ciekawy ale jest ale
:
Guzior , mógł byś opisać projekt szerzej ?? tak trochę chaotycznie to od początku jest napisane.
Domyślam się ze to jest 4.2 ori z tej A8 ??
Zaadoptowaliście osprzęt z rs6 c5 czyli k04, głowice , ssący ?
Masz więcej fotek "belkodolotu" ?
Steruje tym ori sterownik który był w budzie auta ?
ABS,ESP i cała elektronika auta działa ??

Guzior , mógł byś opisać projekt szerzej ?? tak trochę chaotycznie to od początku jest napisane.
Domyślam się ze to jest 4.2 ori z tej A8 ??
Zaadoptowaliście osprzęt z rs6 c5 czyli k04, głowice , ssący ?
Steruje tym ori sterownik który był w budzie auta ?
No właśnie dopóki nie było mowy o LPG to widząc wykres się zastanawiałęm czy to nie TDI czasem :D
www.zeszwajcarii.pl - sprowadzamy auta ze szwajcarskich ubezpieczalni.
Wiec tak - silnik sie kreci na wykresie do 5.5k bo hamowane z 6 biegua opony zimowe do 270. Zdycha jak juz pisałem - bo osprzęt jest restrykcyjny - doloty do turbiny, kolektory od zejścia 4-1 do turbo, cienkie rurki dolotow. To wszystko dość znaczenie pogorszyło prace zestawu. Na więcej po prostu nie bylo miejsca (teraz zrobilbym to na 1 turbo jak bóg przykazal. Jak sie zabieralem to liczyłem ze osprzęt rs6 pasuje tam tak jak do D2. Niestety 6hp26 psuje wszystko.
Niestety nie.
Boostem steruje det3 z korekcjami po temp wody, powietrza i TPS.
TakDomyślam się ze to jest 4.2 ori z tej A8 ??
Turbiny i kolektor ssący, wtryski i troche wężyków.Zaadoptowaliście osprzęt z rs6 c5 czyli k04, głowice , ssący ?
Niestety nie.
Wszystkim poza boostem steruje ori ster i wszystko w aucie dziala. Softowo wylaczone tylne sondy, zmienna długość dolotu i EGR.Steruje tym ori sterownik który był w budzie auta ?
Boostem steruje det3 z korekcjami po temp wody, powietrza i TPS.
W zasadzie jak jedziemy to odczuwamy Nm . KM czujemy przy obciążeniu , np 5 osób i pełen bagażnik , pod górkę .
Więc te Nm są jak w dobrze modzonym 2.7BT
Dobrze ze jest taki projekt, może z czasem się udoskonali bo powiem szczerze marzy mi się D3 ale jak na razie żaden silnik mi nie podchodził bo to wolnossące muły .
Więc te Nm są jak w dobrze modzonym 2.7BT

Dobrze ze jest taki projekt, może z czasem się udoskonali bo powiem szczerze marzy mi się D3 ale jak na razie żaden silnik mi nie podchodził bo to wolnossące muły .
podobno idzie tam upchnac 5.2 V10... wiec wtedy juz powinno byc inaczej. albo kupic S8..mik-17 pisze:W zasadzie jak jedziemy to odczuwamy Nm . KM czujemy przy obciążeniu , np 5 osób i pełen bagażnik , pod górkę .
Więc te Nm są jak w dobrze modzonym 2.7BT![]()
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...