S4 B5 2.7 sedan by [DOBRZAŃSKI]

Moderatorzy: buba, Mod-Team

patryqpl

Post autor: patryqpl »

ło Panie, lecisz po raz kolejny z grubej ruły :-) tylko pozazdrościć; cały czas brakuje Ci tej 'mocy' czy jak ? bo już tego nie ogarniam :shock: również czekam na wykres; później zarzuć jakieś filmidło jak się tym odpychasz np. 0-200km/h :-P pzdr.
DobrzanskiS4B5

Post autor: DobrzanskiS4B5 »

Teraz pytam z czystej ciekawości :mrgreen:

Jakie turbiny polecacie do takiego biturbo jak mój, zeby np fajna moc wyszła :lol: ????

Moje k16 są też dobre... na wirnikach wydechowych z TTrs 2.5 / koło kompreski na wejściu 50mm
[ D O B R Z A Ń S K I ]
AdrianBit

Post autor: AdrianBit »

Obrazek
s4 b5 avant
Miniol

Post autor: Miniol »

Jeżeli to ma być auto 4fun to dlaczego nie single? :-)
DobrzanskiS4B5

Miniol pisze:Jeżeli to ma być auto 4fun to dlaczego nie single? :-)
Bo nie chce znow spawać kolektorow wydechowych,zmieniac orurowania itd itd
I kto za kilka lat z DE kupi s4 b5 single??? Nikt..

Pod maska ma być "seria"
[ D O B R Z A Ń S K I ]
aw69

Post autor: aw69 »

Jeśli mam być szczery.....to single jest dla gównozjadów, taka jest prawda. Pozorna oszczędność - pierdolnik pod maską, dopiero po x czasie kazdy sie budzi z letargu że ma wóz który nadaje się....no wlasnie do czego sie nadaje ?? Z wyjebaną grodzią albo sklepaną, i z pizdy rozwiązania które wymuszają taki własnie stage. To samo się tyczy z biturbo top mount. Zbudowałem 2 takie auta i więcej niechce słyszeć o rozwiązaniach rodem z chuja.
Stage Dobrzańskiego jest idealny....
Obrazek
DobrzanskiS4B5

aw69 pisze:
Jeśli mam być szczery.....to single jest dla gównozjadów, taka jest prawda. Pozorna oszczędność - pierdolnik pod maską, dopiero po x czasie kazdy sie budzi z letargu że ma wóz który nadaje się....no wlasnie do czego sie nadaje ?? Z wyjebaną grodzią albo sklepaną, i z pizdy rozwiązania które wymuszają taki własnie stage. To samo się tyczy z biturbo top mount. Zbudowałem 2 takie auta i więcej niechce słyszeć o rozwiązaniach rodem z chuja.
Stage Dobrzańskiego jest idealny....

:lol: Noooo.... nie no chyba pojade stroić do Ciebie :lol: hehe
[ D O B R Z A Ń S K I ]
imhotet

Post autor: imhotet »

TTE 1200 ?:P
lukfk
Kontakt:

Post autor: lukfk »

Ty już Dobrzanski nic nie kombinuj, masz dobre turbo, poskładajcie to , wystroić i cieszyć się jazdą do póki znów się coś nie ujebie, parę złotych żeś już włożył to fajnie by było poupalać wreszcie
WO LNE S4
0-100 2,3s
100-200 4,1s
RotS4
Kontakt:

Post autor: RotS4 »

uważam, ze single turbo ma sens tylko w przypadku jesli skazujesz auto na ulep tylko do dragu. Jesli chcesz miec single i jezdzic tym na codzien, to lepiej kupic jakis inny woz - np teraz duzo jezdzi rurkowców w Golfikach R porobionych na 400+, ktore starczaja na 2-3 lata a potem (getribe/motor defekt). Sam przez moment chcialem single, ale zrobiłem research z ownerami w równoleglym swiecie i konkluzja wyszla jedna - z .uja rozwiazanie to jest. Pozostalem przy BI i jest dobrze, woz dziala.
A właśnie! Czy jakiś warszawski kiler S/RS4 B5 lub podobny, nie miałby ochoty wyleczyć mnie swoim 2.7 po tuningu? (najlepiej w LPG!!!)
Awatar użytkownika
RRyb

Post autor: RRyb »

Co do tych silników co są w golfach R jak i S3 8V porobionych, to mój serdeczny przyjaciel ma S3 zrobione na 460koni, robi około 30kkm rocznie i jak narazie wymieniał tylko cewki, więc endżyn nie kaput jak widać
Sprawdzanie szczelności układu podciśnienia (PW)
Miniol

Post autor: Miniol »

DobrzanskiS4B5 pisze:
Pod maska ma być "seria"
I wszystko jasne 😉, widziałem auto „Dziadka” wiec pytam, bo pod maska ładnie to ogarnięte ma. Więc można. Ale hasło „seria” zamyka temat.

Pytanie mam (jeśli to nie problem zadawanie takich pytań w Twoim temacie Dobrzański) Czy są jakieś turbiny które będą robiły większe moce jak K04 RS6 a będą wstawać równie wcześnie? Czy to marzenia ściętej głowy?
DobrzanskiS4B5

Miniol pisze:
DobrzanskiS4B5 pisze:
Pod maska ma być "seria"
I wszystko jasne 😉, widziałem auto „Dziadka” wiec pytam, bo pod maska ładnie to ogarnięte ma. Więc można. Ale hasło „seria” zamyka temat.

Pytanie mam (jeśli to nie problem zadawanie takich pytań w Twoim temacie Dobrzański) Czy są jakieś turbiny które będą robiły większe moce jak K04 RS6 a będą wstawać równie wcześnie? Czy to marzenia ściętej głowy?
Sa są 8-) takie jakie mam teraz,wstaja minimalnie pózniej jak hybrydy k04 Perunturbo
i taka 7 powinny przepuścić

Obrazek
[ D O B R Z A Ń S K I ]
patryqpl

Post autor: patryqpl »

DobrzanskiS4B5 pisze: Sa są 8-) takie jakie mam teraz,wstaja minimalnie pózniej jak hybrydy k04 Perunturbo
i taka 7 powinny przepuścić

Obrazek
jak można wiedzieć gdzie takie kupiłeś turbawki i ile Cię to wyniosło? czy to porobione te z rs6 c5? bo pisałeś o nich w temacie ale nie pamiętam, która to str. była ;-) pzdr.
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

Wielkosc wirnika jak maly alus do auta .. 😊
Zablokowany