ło Panie, lecisz po raz kolejny z grubej ruły tylko pozazdrościć; cały czas brakuje Ci tej 'mocy' czy jak ? bo już tego nie ogarniam również czekam na wykres; później zarzuć jakieś filmidło jak się tym odpychasz np. 0-200km/h pzdr.
Jeżeli to ma być auto 4fun to dlaczego nie single?
Jeśli mam być szczery.....to single jest dla gównozjadów, taka jest prawda. Pozorna oszczędność - pierdolnik pod maską, dopiero po x czasie kazdy sie budzi z letargu że ma wóz który nadaje się....no wlasnie do czego sie nadaje ?? Z wyjebaną grodzią albo sklepaną, i z pizdy rozwiązania które wymuszają taki własnie stage. To samo się tyczy z biturbo top mount. Zbudowałem 2 takie auta i więcej niechce słyszeć o rozwiązaniach rodem z chuja.
Stage Dobrzańskiego jest idealny....
Jeżeli to ma być auto 4fun to dlaczego nie single?
Jeśli mam być szczery.....to single jest dla gównozjadów, taka jest prawda. Pozorna oszczędność - pierdolnik pod maską, dopiero po x czasie kazdy sie budzi z letargu że ma wóz który nadaje się....no wlasnie do czego sie nadaje ?? Z wyjebaną grodzią albo sklepaną, i z pizdy rozwiązania które wymuszają taki własnie stage. To samo się tyczy z biturbo top mount. Zbudowałem 2 takie auta i więcej niechce słyszeć o rozwiązaniach rodem z chuja.
Stage Dobrzańskiego jest idealny....
Noooo.... nie no chyba pojade stroić do Ciebie hehe
Ty już Dobrzanski nic nie kombinuj, masz dobre turbo, poskładajcie to , wystroić i cieszyć się jazdą do póki znów się coś nie ujebie, parę złotych żeś już włożył to fajnie by było poupalać wreszcie
uważam, ze single turbo ma sens tylko w przypadku jesli skazujesz auto na ulep tylko do dragu. Jesli chcesz miec single i jezdzic tym na codzien, to lepiej kupic jakis inny woz - np teraz duzo jezdzi rurkowców w Golfikach R porobionych na 400+, ktore starczaja na 2-3 lata a potem (getribe/motor defekt). Sam przez moment chcialem single, ale zrobiłem research z ownerami w równoleglym swiecie i konkluzja wyszla jedna - z .uja rozwiazanie to jest. Pozostalem przy BI i jest dobrze, woz dziala.
A właśnie! Czy jakiś warszawski kiler S/RS4 B5 lub podobny, nie miałby ochoty wyleczyć mnie swoim 2.7 po tuningu? (najlepiej w LPG!!!)
Co do tych silników co są w golfach R jak i S3 8V porobionych, to mój serdeczny przyjaciel ma S3 zrobione na 460koni, robi około 30kkm rocznie i jak narazie wymieniał tylko cewki, więc endżyn nie kaput jak widać
Miniol pisze:Jeżeli to ma być auto 4fun to dlaczego nie single?
Pod maska ma być "seria"
I wszystko jasne 😉, widziałem auto „Dziadka” wiec pytam, bo pod maska ładnie to ogarnięte ma. Więc można. Ale hasło „seria” zamyka temat.
Pytanie mam (jeśli to nie problem zadawanie takich pytań w Twoim temacie Dobrzański) Czy są jakieś turbiny które będą robiły większe moce jak K04 RS6 a będą wstawać równie wcześnie? Czy to marzenia ściętej głowy?
Miniol pisze:Jeżeli to ma być auto 4fun to dlaczego nie single?
Pod maska ma być "seria"
I wszystko jasne 😉, widziałem auto „Dziadka” wiec pytam, bo pod maska ładnie to ogarnięte ma. Więc można. Ale hasło „seria” zamyka temat.
Pytanie mam (jeśli to nie problem zadawanie takich pytań w Twoim temacie Dobrzański) Czy są jakieś turbiny które będą robiły większe moce jak K04 RS6 a będą wstawać równie wcześnie? Czy to marzenia ściętej głowy?
Sa są takie jakie mam teraz,wstaja minimalnie pózniej jak hybrydy k04 Perunturbo
i taka 7 powinny przepuścić
DobrzanskiS4B5 pisze:
Sa są takie jakie mam teraz,wstaja minimalnie pózniej jak hybrydy k04 Perunturbo
i taka 7 powinny przepuścić
jak można wiedzieć gdzie takie kupiłeś turbawki i ile Cię to wyniosło? czy to porobione te z rs6 c5? bo pisałeś o nich w temacie ale nie pamiętam, która to str. była pzdr.