AUDI S4 by ARAS200

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
grzopi

Post autor: grzopi »

nie no nie da sie takich rzeczy normalnie ogladac wkladasz czas i $$$$ w auto a pozniej takie zdarzenia, wspolczuje w chu.... :cry: , ale dobrze ze miales kiere z "popsutej" strony to obrazen mniej :lol: wierze ze jak checi beda to bedzie nowa lepsza furmana :mrgreen:
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

:shock:
Wazne ze caly jestes. Reszta to .uj.
rs4wagon

Post autor: rs4wagon »

Savo pisze:kolega Zraszacz
Nastepnym razem idz wpierw do Apteki i kup sobie , masc , dostepna bez recapty . puzniej wysmaruj sobie i pomysl .
Takie zdjecia wystawia tylko autor watku sa to rzeczy prywatne .
Lepiej napisac pierwszy post w dziale by przywitac sie ze wszystkimi :!:
co to za kolegów znowu sprowadzasz na forum??
ARAS200

Post autor: ARAS200 »

Dzieki Pany za mile slowa. Tak ciesze sie ze zyje. Sa dociekliwe bole karku i plecow, ale mam nadzieje ze to z czasem przejdzie Posiadam film z Gopro bo mialem na zderzaku tylnym... to co widac jak auto zaczyna leciec bokiem i z jaka predkascia zaliczam pobocze. Ale niestety nie udostepnie np. przed takimi Spoleczniakami jak *Zraszacz*. Jestem w toku wyciagania kasy z Autocasco. Plan na przyszlosc...Niewiem sam jak to bedzie (bo moze sie okazac ze ubezpieczalnia nie pozwoli na wykupienie auta). Bede walczyl i jak wywalcze to pewnie LIMO lub Coupe 80 z moimi gratami na 400. Jesli nawet silnik doznal mankamentu to czeka kolejny,ktory zawsze mowilem ze moze sie przydac. No a jesli wszystko pojdzie na zgniatarke to niestety zimuje i rozmyslam co dalej.
Bylem na dniach na miejscu zdarzenia. I wsumie tamtego dnia nie dostrzeglem ze na dwoch pasach sa dwa rozne asfalty. lecialem bardziej srodkiem. i dzieki bogu polecialem tak a nie inaczej. Bo po drugiej stronie zestaw slupow oswietleniowych zrobil by z auta dzielenie na pol lub zawijasa slimakowego :shock:

Obrazek
luk448

Post autor: luk448 »

Niestety bylo troszke za szybko.Ciesz sie ze jestes caly.Powiedz mi jak wgl wyglada sprawa szkody w UK?Jakos podobnie jak w PL?
Fiko
Kontakt:

Post autor: Fiko »

No wlasnie,Luk ciekawy temat poruszyl. Dla mnie troche absurdalne to co piszesz Aras, ze ubezpieczalnia moze nie pozwolic na wykupienie Twojej wlasnosci. Wtf, czemu masz wykupywac samochod,ktory jest Twoj i jeszcze liczyc,ze laskawie ci na to pozwola? Moze to jakies zabezpievzenie zeby szroty po ulicach nie jezdzily? Ale przeciez moglbys chociaz czesc gratow wtedy wyciagnac. Rozwiniesz troche temat?
Vorsprung durch technik
szydera

Post autor: szydera »

Widząc uszkodzenia tylko cieszyc się że kiera po drugiej stronie bo by było po chłopaku. Wielu widziałem, którzy poszli na tamten świat i auto było mniej uszkodzone. Współczuję i życzę powrotu do zdrowia. Pytanko ABS nie zadziałał?
Awatar użytkownika
Telo

Post autor: Telo »

Lajtówa!!! ARAS ćwiarę wstawimy i bedzie jak nowa!!! :mrgreen:
Awatar użytkownika
MaDmAx

Post autor: MaDmAx »

buba pisze::shock:
Wazne ze caly jestes. Reszta to .uj.
dokładnie
Awatar użytkownika
pawelosinski83

Post autor: pawelosinski83 »

Poduszek nie wywaliło żadnych?
ARAS200

Post autor: ARAS200 »

A wiec z ubezpieczalniami w UK wychodzi tak. Ze w 90% ubezpienienie Autocasco jest tansze niz zwykle OC (Thirt part cover only) lub jest roznica o pare groszy. Autocaco (fully comp insurance) daje Ci auto zastepcze (pod warunkiem ze auto Twoje jest naprawialne) wliczona w cene wymiana szyby i takie tam bzdety. Wysokosc skladki jest zalezna od twojego zawodu tak tak , lat znizek, punktow karnych ktore trzymaja w systemie od 4 do 5 lat, gdzie mieszkasz, czy garazujesz ile km robisz.
I teraz do rzeczy.
Ubezpieczyciel zabiera twoje Auto na dziuple rzeczoznawcow. I na podstawie ich wyceny wysylaja Ci oferte...W angli jest podzial aut rozbitych na:
kategoria A (to chyba pozar zatopienia itp itd)
kategoria B Breaking (auto nie naprawialne wypisane calkowicie z uzytku drog...rama dach podluznica)
kategoria C (uderzenie niszczace zawieszenie)-mozliwosc po specjalnym przegladzie powrot na drogi
Kategoria D (lekkie stluczki kradziez nie naruszajacy pod zespolow zawieszenia) zwykly przeglad na stacji diagnostycznej

Gdy auto jest modyfikowane w jaki kolwiek sposob optyczny/mechaniczny/oprogramowania, musi byc ta czynnosc zgloszona do ubezpieczyciela. Co za tym idzie podwyzszaja skladke nawet slyszalem ze do 3x, 4x

Moje auto zawsze widnialo w systemie jako standard. Bo jak zapewne raz bym zglosil placilbym extra do konca. Dlatego jestem Ciekaw jak to wyjdzie w praniu. Jedyna rzecz widoczna do ktorej mogli by sie przywalic, to obnizenie auta i brak belki w zderzaku! Fmic Savo zdarzyl wykrecic w czasie gdy Policja i Ratownicy robili protokol :-x I tak jak wspomnialem wczesniej auto moze nie wrocic juz pod dom. Trzeba negocjowac i probowac wykupic za symboliczny pieniadz. Ja wiem ze to moja wlasnosc itp itd ale co tym c*uja zrobisz jak sie nie zgodza! Zreszta z drugiej strony patrzac to auta z kategoria A i B nie wracajana droge ze wzgledow bezpieczenstwa.Auta z kategoria C i D sa narzucane podwyzszonym Ubezpieczeniem i zanizona wartoscia. TAK to wyglada

[ Dodano: 2016-11-19, 23:40 ]
pawelosinski83 pisze:Poduszek nie wywaliło żadnych?
No wlasnie zadna nie ustrzelila. Po wyczytaniu z ksiazki manualnej Audi s4, Airbag musi byc wymieniony w okresie 10lat

[ Dodano: 2016-11-19, 23:41 ]
Telo pisze:Lajtówa!!! ARAS ćwiarę wstawimy i bedzie jak nowa!!! :mrgreen:
Hehe juz ponoc Pan Slawek dobrze za zartowal :lol:
Awatar użytkownika
quattrobokiem

Post autor: quattrobokiem »

o cenzura. ziom dobrze ze nic sie nie stalo!!! az slabo sie zrobilo jak to zobaczylem. szkoda Esy bo byla prze zajebista na maxa! wszyskiego dobrego
Awatar użytkownika
Wojt3q

Post autor: Wojt3q »

ARAS przebadaj sie dokladnie poza szpitalem . bo mi tez sie wydawalo ze wszystko w porzadku bo w szpitalu stwierdzili ze nic sie nie stalo pomimo ze po zdarzeniu najpierw bylo spoko a pozniej zaczely wychodzic cyrki i obecnie jest srednio ciekawie bo nie moge zasiadac za kolkiem i wrecz wyglada na to ze stopniowo postepuje wyniszczenie . a dowiedzialem sie ze gdybym mial od razu wiecej badan zrobione to byloby ok a teraz na lekarzy wiecej niz na hobby trzrba wydawac takze dokladnie obserwuj czy cos niepokojacego sie nie pojawia . zdrowia zycze :)
Awatar użytkownika
OLI

Post autor: OLI »

Powiedz ktory zlom to przylece po klape :-P
peacenotwar

Post autor: peacenotwar »

Cenzura z samochodem. Ważne że Ty jesteś cały. Co do szpitala - lepiej być nadwrażliwym w takich tematach, pochodzić i się pobadać. Zdrowie ma się jedno.
Czyli na prostej drodze postawiło Cię bokiem jak zacząłeś hamować?
Obrazek
ODPOWIEDZ