Ale ja nie jestem hejterem po prostu stwierdzam fakty
Mocniejsza seria S4b6
Łukasz, mijasz się z prawdą ;)luk448 pisze:Bbk to beznadziejny silnik,nie trzyma mocy,psuje sie,duzo pali.![]()
Ale ja nie jestem hejterem po prostu stwierdzam fakty
- silnik nie psuje się ... tylko sam osprzęt i to jest przekleństwo (pompa wspomagania kierownicy to jakieś femme fatale, agregat klimy też)
- pali zadziwiająco mało jak na v8 quattro
- jak się zadba to i moc się znajdzie
a prawd nad wyższością v8 nad v6 omówimy w środę
Kto kogo pierwszy wykończy ... S-tronic mnie, czy ja S-tronic
Piotrus 😁 nie wiem ale nie wydaje mi sie zebym mijal sie z prawda.Kazdy mechanik znajacy i dlubiacy w Audi mowi ze bbk to kupa.Kazdy tuner -tuner znajacy sie na autach z grupy vag twierdzi ze ten motor nie generuje mocy,pochlania duze ilosci gotowki zeby wgl pokazac na hamowni serie nie mowiac juz o tuningu tego silnika.Chcac modzic bbk to tylko kompresor lub turbo ale to koszty duze wieksze niz np w 2.7bit.Osprzety silnika typu pompy wspomagania,kompresory klimy to w kazdym silniku padaja.
I jeszcze jedno-jedyna wyzszosc nad 2.7 ktora uslysze w srode(jesli bede) to dzwiek v8 mki bo faktycznie co v8 to v8 brzmi fajnie.jeszcze jak po wydechu to juz wgl poezja.
Nie zrozumcie mnie zle wlasciciele bbk.Ja nie mam nic do Was tylko do bbk- i to tylko moje zdanie ze ten silnik jest awaryjny,grzeje sie i jest malo rozwojowy jesli chodzi o moce.Jak dla mnie to po prostu dupowoz do zwyklej jazdy a nie do modzenia.Mozecie sie z tym zgadzac badz nie.Wolna wola.
I jeszcze jedno-jedyna wyzszosc nad 2.7 ktora uslysze w srode(jesli bede) to dzwiek v8 mki bo faktycznie co v8 to v8 brzmi fajnie.jeszcze jak po wydechu to juz wgl poezja.
Nie zrozumcie mnie zle wlasciciele bbk.Ja nie mam nic do Was tylko do bbk- i to tylko moje zdanie ze ten silnik jest awaryjny,grzeje sie i jest malo rozwojowy jesli chodzi o moce.Jak dla mnie to po prostu dupowoz do zwyklej jazdy a nie do modzenia.Mozecie sie z tym zgadzac badz nie.Wolna wola.
-
niebieski708
Luk448 dziwne rzeczy opowiadasz o bbk... Ja poprawiam te silniki po naszych ala tunerach... Nie znam ani jednej eSki v8 może poza RSK która nie była by spierdo...
Co do mocy miałem spotkanie z s4 b5 okolice 330KM jak u mnie. Zostawila mnie na może dwie długości i tak już do 200. Więcej nie było gdzie. Jego auto sprawne, moje cięższe z zapchanymi katami.
Z zrobionym wydechem i mapą raczej nie bardzo miałbym co z nim robic... Tyle z faktów.
Co do mocy miałem spotkanie z s4 b5 okolice 330KM jak u mnie. Zostawila mnie na może dwie długości i tak już do 200. Więcej nie było gdzie. Jego auto sprawne, moje cięższe z zapchanymi katami.
Z zrobionym wydechem i mapą raczej nie bardzo miałbym co z nim robic... Tyle z faktów.
ostatnio miałem chwilę słabości ... wystawiłem S4 do sprzedania (ale już mi przeszło) ale:
- masa ludu rzuca się na samochód na który ich nie stać
- masa ludu nie jest w stanie zrozumieć, że serwis V8 to duże koszta
- masa ludu uznaje, że najlepszym co zrobić na wstępie po zakupie to założyć LPG
- masa ludu nie jest w stanie zrozumieć, że pakiet startowy przy zakupie S4 to kwota 3-5 tyś zł (albo i więcej)
- im tańszy samochód tym lepszy, bo przecież po co przepłacać za samochód po serwisie jak można kupić sprowadzony do serwisu (i niespodzianka na wstępie ... bo tanio nie jest)
i tak przechodzi z rąk do rąk takie BBK i jest w coraz gorszym stanie ...
największy problem z BBK to nie jego grymasy ale ogrom zaniedbanych egzemplarzy z rynku lokalnego, sprowadzanych mocno już wymęczonych i do dużego serwisu
- masa ludu rzuca się na samochód na który ich nie stać
- masa ludu nie jest w stanie zrozumieć, że serwis V8 to duże koszta
- masa ludu uznaje, że najlepszym co zrobić na wstępie po zakupie to założyć LPG
- masa ludu nie jest w stanie zrozumieć, że pakiet startowy przy zakupie S4 to kwota 3-5 tyś zł (albo i więcej)
- im tańszy samochód tym lepszy, bo przecież po co przepłacać za samochód po serwisie jak można kupić sprowadzony do serwisu (i niespodzianka na wstępie ... bo tanio nie jest)
i tak przechodzi z rąk do rąk takie BBK i jest w coraz gorszym stanie ...
największy problem z BBK to nie jego grymasy ale ogrom zaniedbanych egzemplarzy z rynku lokalnego, sprowadzanych mocno już wymęczonych i do dużego serwisu
Kto kogo pierwszy wykończy ... S-tronic mnie, czy ja S-tronic
-
niebieski708
-
niebieski708