Kolektory wydechowe -
Kto to robil? :) Masakra :) Wygląda jak spawany z resztek, ciekawe jak to w środku wygląda ? :)ghost pisze:Set montowany w zeszłe wakacje![]()
Chyba widać co najważniejsze...
Bardzo ważne : można pospawać i pospawać, jak również można użyć do tego spawania różnego materiału i wierzcie mi efekt końcowy jak i wytrzymałość będą sie znacznie różnić.
To że jest dużo spawu a i tak popękało nie znaczy ze wszystkie popękają.
Sugerujesz ze zrobisz nie pękające ??tyrkal pisze:Kto to robil? :) Masakra :) Wygląda jak spawany z resztek, ciekawe jak to w środku wygląda ? :)ghost pisze:Set montowany w zeszłe wakacje![]()
Bardzo ważne : można pospawać i pospawać, jak również można użyć do tego spawania różnego materiału i wierzcie mi efekt końcowy jak i wytrzymałość będą sie znacznie różnić.

Mi rowniez jak cosmik-17 pisze:Sugerujesz ze zrobisz nie pękające ??tyrkal pisze:Kto to robil? :) Masakra :) Wygląda jak spawany z resztek, ciekawe jak to w środku wygląda ? :)ghost pisze:Set montowany w zeszłe wakacje![]()

Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Coś z tymi materiałami i techniką spawania oraz resztkami musi być bo poprzednia wersja kolektorów wytrzymała znacznie więcej
Mimo ,że nie było tak "nalane"
Widziałem silnik z kolektorami owiniętymi bandażami zamontowanymi już na aucie... wyglądało normalnie aż się nie zesrało a tu takie kwiatki

Tyrkal to co zostało z kolektorów stało się kruche
:D Jak chcesz to mogę Ci je sprezentować 

Tyrkal to co zostało z kolektorów stało się kruche

- pawelosinski83
Ile wytrzymała poprzednia wersja ?ghost pisze:Coś z tymi materiałami i techniką spawania oraz resztkami musi być bo poprzednia wersja kolektorów wytrzymała znacznie więcejMimo ,że nie było tak "nalane"
Widziałem silnik z kolektorami owiniętymi bandażami zamontowanymi już na aucie... wyglądało normalnie aż się nie zesrało a tu takie kwiatki
![]()
Tyrkal to co zostało z kolektorów stało się kruche:D Jak chcesz to mogę Ci je sprezentować
Rozumiem ze poprzednia to ta co razem zamawialiśmy ?
V1 które miałem jeździły całkiem długo. Prawie rok śmigania. A wersja którą macie na obrazku to podobno V3 - traktowałem je delikatnie i pochodziły krócej a miały przeżyć te V1 

WWW.PIMPMYBIKE.COM.PL
DIAGNOSTYKA , CHIP-TUNING , HAMOWNIA 4x4 , Serwis DPF/FAP , EGR , AdBlue SCR
DIAGNOSTYKA , CHIP-TUNING , HAMOWNIA 4x4 , Serwis DPF/FAP , EGR , AdBlue SCR
raczej nie bo te gwintowane kawalki to juz chyba byly jako poprawki serii
)) tak czy siak dostep jest lipny do kolektorow wiec szkoda marnowac czas i kase na ich wymiane
w hondzie, becie czy innym rzedowym silniku zmienia sie w 1-2 godziny na gotowo bez targania silnika a tutaj ;(...
dlatego i ja czekam na te zeliwne moze w koncu wyjda

w hondzie, becie czy innym rzedowym silniku zmienia sie w 1-2 godziny na gotowo bez targania silnika a tutaj ;(...
dlatego i ja czekam na te zeliwne moze w koncu wyjda

mik-17 pisze:Nie wiem, narazie zrobilem jak najlepiej potrafilem i zyją, ok 20 tankowań do pełna i upalanie z LC i FS 500+tyrkal pisze:Sugerujesz ze zrobisz nie pękające ??ghost pisze:Set montowany w zeszłe wakacje![]()
Bede sie chwalił za rok o ile wczesniej nie sprzedam wozu :)
W kazdym razie u mnie są ze scianki 3mm plus zeliwo wypiaskowane i oczyszczone,
wszedzie zfazowania, argon w sroku,spawane na 3 razy a pozniej wygrzewane i oczywiscie mocowanie DP do skrzyni.
Póki co wygladaja jak nowe wiec nie obiecuje ze bedą wieczne ale czekam kiedy pękną, bo jesli za dwa lata, to znaczy ze wytrzymaja ok 3 lata a to mysle dlugo, choc nie wiem czy nie dłużej, bo kto to wie :)
Proponuje czekac na AW a ja wypowiem sie dopiero za rok ale skoro takie smiecie wytrzymały rok, to moje powinny dluzej :)