Chyba, że jeszcze coś dodatkowego jest

DZIĘKI, taki też miałem zamiar żeby użyć teflonu...luk448 pisze:pawelosinski83, podkladki zrob z telfonu o gr ok 5 mm
Jasne, jasne, tak właśnie planowałem to zrobić z odwzorowaniem uszczelki.RSK pisze:W przypadku zakupu przekładek od SID'a montowałem uszczelki x2
tzn:
- uszczelka między kolektor dolotowy - podkładka
- uszczelka między podkładka - głowice
Nie oszczędzaj, łącznie zakup 4 szt. uszczelek.
Przy okazji demontażu dolotu wyczyść go w środku.
Pamiętaj, że śruby również muszą być dłuższe o grubość podkładki.
Najpierw zakup uszczelkę, a później laserem wytnij teflon pod podkałdkę
Przekładka od Sid'a miała chyba dokładnie 5mm ... troszkę niższa od proponowanej przez JHM
W moim robilem dwie dolewki po 1l na 30,000. I to tylko bo ostrym palowaniu po auostradach kilkaset kilometrow dziennie. Wiec nie pisz prosze glupot ze kazdy zlopie i ze norma cos przewiduje i tak ma byc. Normy to polisy ubepieczeniowe producentow. Silnik z RS4 B8RSK pisze:aaaaaa Świstak siedzi i zawija .... i ze śmiechu się zwija czytając takie głupotybosakbosak pisze:U mnie po rozłożeniu, wyczyszczeniu i złożeniu silnika na nowych uszczelkach wziął może z 0.5 litra przez 10 000 km.
norma, zgodnie z książką serwisową (strona 274) zużycie silnika przy normalnej jeździe to 0,5l/1000 km
RSK pisze:temat dotyczy S4 B6, a nie RS4 B8 ... trochę różni te silniki ... jakieś 10 lat technologii czyli 3 generacje silnika 4.2V8
więc jeżeli nie jeździłeś BBK to proszę Cię abyś nie wypowiadał się w tematach o których nie masz pojęcia
niestety BBK ma apetyt na olej ... w mniejszych lub większych ilościach ale apetyt jest
komentarze "nie pisz głupot" nie przystoją właścicielowi S4/RS4 w szczególności w mniejszości forumowej posiadaczy 4.2V8 ... jeżeli nie zgadzasz się tym to proponuję rozmowę przenieść na pw