ciepło od skrzyni jak od kominka

4.2 V8 T / 5.0 V10 / 5.2 V10 / 4.0 V8 T

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Immortal

Post autor: Immortal »

Mania pisze:To auto to śmierdzące jajo, które zmienia częściej właścicieli niż paciaciak majtki. W ciągu ostatnich niespełna 4 lat wystawione było w lubuskim, śląskim, dolnośląskim, zachodniopomorskim, pomorskim, aż teraz do mazowieckiego zawędrowało. Za każdym prawie razem z nową usterką. Raz ze skrzynią zablokowaną, raz z turbinami uszkodzony, raz z zawieszeniem uszkodzonym, a raz ktoś uczciwie napisał, że cena adekwatna do stanu auta, bo przydało by się je oprócz pomalowania na nowo, ogarnąć mechanicznie. Niestety RS to wymagające auto i nie jest dla każdego "Kowalskiego". Części do takiego samochodu tanie nie są, mało jest osób mających pojęcie jak je prawidłowo naprawiać, więc ceny zadbanych mechanicznie i wizualnie egzemplarzy kosztują 2 razy tyle niż ten.

Póki co chyba nie jesteś zbyt świadomy, ale jak zacząłbyś je doprowadzać "do ładu i składu" to albo zdrowo za kieszeń się złapiesz, albo puścisz dalej.

P.S. Nie przypominam sobie, alby kiedykolwiek w którymkolwiek ogłoszeniu była wzmianka o wymianie rozrządu (ale jak już się zastawiasz czy wymieniać czy nie to nie wróży nic dobrego, bo rozrząd to jeden z tańszych elementów do wymiany w tym aucie, a jego wymianę zwykle zakłada się "w pakiecie po zakupowym" tym bardziej nie mając żadnego info od poprzedniego właściciela)
Czy jeździłeś oglądałeś znasz historie mechaniczną bądź wypadkową czy tylko to Twoje przypuszczenia lub żal iż za tą cenę nie zdążyłeś kupić RS6 ?

A więc białą RSke zakupiłem ja. Gość sprzedawał 3 swoje wozy, podobno z powodu wyjazdu do pracy za granice:
-auto codzienne, astra 2007
-auto swojej Kobiety vectra 2005
-i te hobbystyczne choć motomaniakiem według mnie nie był bo nie dbał na tyle na ile ten model zasługuje.

wady wozu:

-nie działa klima
-nie ustawiona zbieżność po wymianie zawieszenia i regeneracji amorków
-według mnie nadmiernie nagrzewanie skrzyni jak już koledzy podpowiedzieli-brak osłony termicznej po regeneracji skrzyni i konwertera ( faktura do wglądu 31-01-2014.)
-zacinający się szyberdach-w weekend nasmaruje i sprawdzę cięgna
-tarcze hamulcowe przednie średnie-już zamówiłem
-felgi lekko zapuszczone-spoelruje lub oddam do regeneracji ewentualnie zamienie na 18ki
-wnętrze do prania
-pęknięta szyba-już zamówiłem. podpowiedzcie proszę kto załatwi nową solaryczną-fioletową w cenie poniżej 1000 ?
-turbiny po regeneracji ( faktury do wglądu w 28-05-2015r)
-akumulator stan średni
-samochód do przeglądu podstawowego: filtry, płyny, brak informacji o wymianie rozrządu

To tyle dla domniemania a moje rzetelne info z mojego doświadczenia i chwilowego macania wozu i przejechaniu 500km

więcej grzechów nie widzę

To że auto zmienia właściciela nie jest wyznacznikiem niczego a jedynie zmieniających się planów lub priorytetów w życiu.Jak bardzo słusznie zauważyłeś to wymagające auto i trzeba mieć w głowie, w portfelu a i czasu oraz pomysłu wymaga.

Znam wozy od pierwszego właściciela których bym nie chciał więc ten argument uważam za nietrafiony.

Dziękuję za uwagę o rozrządzie to mnie utwierdza o konieczności jego wymiany.

P.S. coś za dużo tych właścicieli/województw powymieniałeś z okresu 4 lat ;-)

jednakże muszę przyznać iż wzorowo znasz usterki poprzednie bo takowe były, na szczęście na wszystkie ich naprawy są faktury .
Życie jest zbyt krótkie by jeździć nudnymi autami
Mania

Post autor: Mania »

Immortal pisze:Czy jeździłeś oglądałeś znasz historie mechaniczną bądź wypadkową czy tylko to Twoje przypuszczenia lub żal iż za tą cenę nie zdążyłeś kupić RS6
Wyluzuj trochę ;-)

Nie znam tego auta napisałam tylko to co poprzedni jego właściciele pisali w ogłoszeniach i nie mam żalu, że nie zdążyłam kupić, bo już dawno temu było ciut niżej wystawione w porównaniu do tego co jest teraz (za równo 30 wisiało). W ogłoszeniach było wystawione najpierw lubuskie bez podania miasta, później opolskie miasto Opole, później nie zachodniopomorskie, tylko pomorskie Bytów i teraz pomorskie Gdańsk. Tyle ja pamiętam.

Póki co zostaje życzyć powodzenia w ogarnięciu usterek które pozostały.

Pozdrawiam, Gosia (to tak informacyjnie, żebyś w rodzaju męskim do mnie nie pisał, bo jestem kobietą :-P )
Immortal

Ok Gosiu :-) szkoda że nie widziałem jak było za 30 :-| widziałem ze 2-3 lata temu w cenach 45-55 i wiem że sprzedało się momentalnie a białe wozy to mój konik
nawet GTka przemalowałem całego w białą perłę :mrgreen:

Masz zapisane gdzieś te info albo zrzuty ogłoszeń czy to poprostu Twoje zboczenie ? ;-) :-P
Bytów i Gdańsk to były te same ręcę (chłopak i dziewczyna byli obydwoje przy podpisaniu umowy)

Lakierniczo jest super, Biała perła wygląda zjawiskowo i naprawdę nie ma skaz i ubytków, pęknięć zadrapań czy jakiś historii niepokojących-niebawem podrzucę fotki po detalingu :-)

Dziękuję za wsparcie i wybacz to ale Twój ton odebrałem jako lekko naskakujący. Gdybym wiedział iż jesteś Kobietą na pewno bym tonu nie uniósł ;-) :oops:
Mania

Post autor: Mania »

Najpierw ten sam sprzedawca za dużo więcej wystawiał, wystawiał, a nagle zrobił ogłoszenie za 30, napisał co jest do zrobienia i poszło błyskawicznie. Nie, no zrzutów nie mam :-P , po prostu co jakiś czas przeglądam co jest na sprzedaż ;-) a mam no taką w miarę dobrą pamięć :mrgreen: To auto tym bardziej utkwiło (nie tylko mi), ponieważ jest jak na Rs-a nietypowe, bo białe.

Spoko, luzik nic się nie stało :-P ;-)

I tak przy okazji podskocz do jakiegoś serwisu ASB i zapytaj czy po wymianie konwertera też wymienia się olej po 8-10tkm, tym bardziej że masz wlany zamiennik (jak masz ATF 5/4 hp to masz wlanego Ravenola). Po całościowym remoncie na pewno się wymienia, po wymianie samego konwertera dopytaj jak jest.
Immortal

O widzisz już się czegoś nauczyłem :mrgreen: .

Powiem Ci że mi zaimponiłaś teraz że ho ho. Dziękuję :mrgreen:
Masta_J
Kontakt:

Post autor: Masta_J »

Gosia tutaj imponuje wielu osobom od dłuższego czasu (m. in. mnie) ale nie każdy ma to odwagę napisać :)
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
majlo

Post autor: majlo »

Immortal, trzeba zrobic jakis spotcik. rs6c5 bo w wawie troche tego jest. w srode na skoroszach z pozostałymi
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Immortal pisze: Gdybym wiedział iż jesteś Kobietą na pewno bym tonu nie uniósł ;-) :oops:

Obrazek
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

buba pisze:
Immortal pisze: Gdybym wiedział iż jesteś Kobietą na pewno bym tonu nie uniósł ;-) :oops:

Obrazek

Jeblem :-D

P.s jak mowisz ze lakier jest w dobrej kondycji to sadze ze poprzedni wlasciciel musial cos robic bo jak pisalem w tylnej czescu wygladalo to slabo szczegolnie na wysokosci prawego tylnego relingu.

Ogarniaj ogarniaj
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
luk448

Post autor: luk448 »

Kurde a ja nie wiedzialem ze Gosia to Gosia tzn ze Mania to Gosia.Odnosnie spotow na Skoroszach w Wawie to trzeba pisac w dziale warszawskich spotow wtedy wieksza pewnosc ze wiecej Nas wpadnie
ODPOWIEDZ