Czy jeździłeś oglądałeś znasz historie mechaniczną bądź wypadkową czy tylko to Twoje przypuszczenia lub żal iż za tą cenę nie zdążyłeś kupić RS6 ?Mania pisze:To auto to śmierdzące jajo, które zmienia częściej właścicieli niż paciaciak majtki. W ciągu ostatnich niespełna 4 lat wystawione było w lubuskim, śląskim, dolnośląskim, zachodniopomorskim, pomorskim, aż teraz do mazowieckiego zawędrowało. Za każdym prawie razem z nową usterką. Raz ze skrzynią zablokowaną, raz z turbinami uszkodzony, raz z zawieszeniem uszkodzonym, a raz ktoś uczciwie napisał, że cena adekwatna do stanu auta, bo przydało by się je oprócz pomalowania na nowo, ogarnąć mechanicznie. Niestety RS to wymagające auto i nie jest dla każdego "Kowalskiego". Części do takiego samochodu tanie nie są, mało jest osób mających pojęcie jak je prawidłowo naprawiać, więc ceny zadbanych mechanicznie i wizualnie egzemplarzy kosztują 2 razy tyle niż ten.
Póki co chyba nie jesteś zbyt świadomy, ale jak zacząłbyś je doprowadzać "do ładu i składu" to albo zdrowo za kieszeń się złapiesz, albo puścisz dalej.
P.S. Nie przypominam sobie, alby kiedykolwiek w którymkolwiek ogłoszeniu była wzmianka o wymianie rozrządu (ale jak już się zastawiasz czy wymieniać czy nie to nie wróży nic dobrego, bo rozrząd to jeden z tańszych elementów do wymiany w tym aucie, a jego wymianę zwykle zakłada się "w pakiecie po zakupowym" tym bardziej nie mając żadnego info od poprzedniego właściciela)
A więc białą RSke zakupiłem ja. Gość sprzedawał 3 swoje wozy, podobno z powodu wyjazdu do pracy za granice:
-auto codzienne, astra 2007
-auto swojej Kobiety vectra 2005
-i te hobbystyczne choć motomaniakiem według mnie nie był bo nie dbał na tyle na ile ten model zasługuje.
wady wozu:
-nie działa klima
-nie ustawiona zbieżność po wymianie zawieszenia i regeneracji amorków
-według mnie nadmiernie nagrzewanie skrzyni jak już koledzy podpowiedzieli-brak osłony termicznej po regeneracji skrzyni i konwertera ( faktura do wglądu 31-01-2014.)
-zacinający się szyberdach-w weekend nasmaruje i sprawdzę cięgna
-tarcze hamulcowe przednie średnie-już zamówiłem
-felgi lekko zapuszczone-spoelruje lub oddam do regeneracji ewentualnie zamienie na 18ki
-wnętrze do prania
-pęknięta szyba-już zamówiłem. podpowiedzcie proszę kto załatwi nową solaryczną-fioletową w cenie poniżej 1000 ?
-turbiny po regeneracji ( faktury do wglądu w 28-05-2015r)
-akumulator stan średni
-samochód do przeglądu podstawowego: filtry, płyny, brak informacji o wymianie rozrządu
To tyle dla domniemania a moje rzetelne info z mojego doświadczenia i chwilowego macania wozu i przejechaniu 500km
więcej grzechów nie widzę
To że auto zmienia właściciela nie jest wyznacznikiem niczego a jedynie zmieniających się planów lub priorytetów w życiu.Jak bardzo słusznie zauważyłeś to wymagające auto i trzeba mieć w głowie, w portfelu a i czasu oraz pomysłu wymaga.
Znam wozy od pierwszego właściciela których bym nie chciał więc ten argument uważam za nietrafiony.
Dziękuję za uwagę o rozrządzie to mnie utwierdza o konieczności jego wymiany.
P.S. coś za dużo tych właścicieli/województw powymieniałeś z okresu 4 lat
jednakże muszę przyznać iż wzorowo znasz usterki poprzednie bo takowe były, na szczęście na wszystkie ich naprawy są faktury .