guz na oponie

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
RRyb

guz na oponie

Post autor: RRyb »

Panowie, opony roczne vredenstein posiadały najpierw jednego guza od wewnątrz (guz stwierdzony podczas ustawiania geometrii), pojechałem do wawy i z powrotem ok 40km i z jednego guza zrobiły się dwa, nie wjechałem w żadną dziurę, żeby spowodować taki przebieg wydarzeń więc nie wiem skąd to się wzieło. Da radę to zareklamować :?: , bo oczywiście to naprawiać tego nie będę (bo ani to mądre ani też po prostu się nie da). Wkurw*** się bo opona roczna a tu takie rzeczy się dzieją :evil: :evil:

Proszę doświadczonych o kilka słów
Sprawdzanie szczelności układu podciśnienia (PW)
uki

Post autor: uki »

myślę że ciężko będzie odzyskaniem kasy albo nowej opony bo będą się bronić że to od wpadnięcia w dziurę, ale próbuj. Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz.
asi

Post autor: asi »

i beda pojawialy sie kolejne guzy. tak to wyglada niestety. W kazdej oponie sie tak dzieje, ze jak powstanie jeden guz, to kolejne z biegiem czasu leca szybko.

Niestety jezdzilem na kilku versteinach, po poprzednich wlascicielach aut i uwazam, ze jest to jedna z gorszych opon. ma tragicznie miekka scianke.
Bieniek

Post autor: Bieniek »

asi pisze:i beda pojawialy sie kolejne guzy. tak to wyglada niestety. W kazdej oponie sie tak dzieje, ze jak powstanie jeden guz, to kolejne z biegiem czasu leca szybko.

Niestety jezdzilem na kilku versteinach, po poprzednich wlascicielach aut i uwazam, ze jest to jedna z gorszych opon. ma tragicznie miekka scianke.
Moim zdaniem jest to wina złego dobierania opon.
Mam kolejny komplet vredesteinów. Ojciec też ujeżdżał w suvie.
DObrze dobrany indeks plus opona ZR i nie mam/miałem problemów. Odpukać :-P
luk448

Post autor: luk448 »

Ja jestem bardzo doswiadczony😁
Panie jak zareklamujesz to i tak nic Ci to nie da bo stwierdza ze uszkodzenie powstalow wyniku najechania,uderzenia o kraweznik,dziure w drodze itp.Trza kupic nowa/nowe i cenzura.
Masta_J
Kontakt:

Post autor: Masta_J »

Jeździłem kilka lat na Vredach, akurat zimowych, rewelacyjne opony. Posiadałem wersje XL czyli ścianka pewnie nie była za miękka.
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
uki

kiedyś zaraz po zakupie opon wpadłem w dziurę i też dostała guza i po tym jeździłem jeszcze cztery sezony i nic więcej nie wyskoczyło, wszystko zależy od opony.
luk448

Post autor: luk448 »

uki, a jakim to autem i z jaka moca?CC,Panda? :mrgreen: raczej watpie aby ktokolwiek z tego forum majacy ponac 300 kuni pod noga,zapierdalal na oponie z guzem 250 z duzym + bo mnie i koledzeRRyb, to dosc czesto sie zdarza.
majlo

Post autor: majlo »

vredenstein ?? co to za opony?? ja to bym się bał. 100 na tym jechac
Masta_J
Kontakt:

Bo się nie znasz :)
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
rwtnt

Post autor: rwtnt »

Też miałem verdsteiny w alfie 159 i szmelc straszny łamały się na bokach a bieżnika miały sporo miękkie.
uki

luk448 to jeżeli Ty i kolega zapierdalacie samochodem 250 z duzym + to zmieńcie opony na coś lepszego niż vredstein
Masta_J
Kontakt:

Nie wiem o czym Wy tutaj piszecie, przelatałem co najmniej 4 lata na Vredesteinach, co prawda zimowych, ale opony rewelacyjne moim zdaniem. Prędkości też nie bywały małe.
Ja mogę tylko polecić:
http://www.vredestein.pl/autobanden/nie ... ona-zimowa
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
sztybor

Post autor: sztybor »

Oszczedzanie na oponach jest bez sensu... zawsze tracisz, albo hajs, albo zdrowie/zycie...
Masta_J
Kontakt:

Tylko o jakim oszczędzaniu mówisz jeśli mówimy o oponach UHP, które są bardzo drogie?
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
ODPOWIEDZ