Dzięki SID za odpowiedz jednak o zestawie Brembo to wiem, interesuje mnie tylko czy podejdzie od S6 C6 pewnie trzeba by coś robić bo widzę ze jest tylko różnica w wysokości tarczy i z tego co wiem to rozstaw śrub zacisków jest identyczna ( i tego nie wiem ile odsadzenie zaisku od zwrotnicy ) tarcze w C5 mają wys 52,5mm a C6 mają wys 59,6mm czy dało by rade to załatwić innymi zwrotnicami, ewentualnie podkładkami adapterem??gdzieś wyczytałem że z A8 D2 FL by pasowała zwrotnica (ewentualnie ludzie zbierają 7mm ze zwrotnicy przy montażu hebli z A8 D3 )
Znalazłem ciekawy test hamulców - jest w nim mowa o tyle na cztero-tłoku z porsche między innymi...
".... A Porsche "Big Red" conversion that uses adapter brackets to attach Porsche 993TT front and rear calipers and rotors to the Audi S4 is rear biased and, not only has a longer stopping distance, but might even be unstable if ABS is disabled."
Wzmocnione heble zużywają szybciej wszystko dookoła, wahacze, gumy, amory, opony, lozyska, sprężyny itp
Więc w czasie narzekania klienta że zaczęło bić po kilku tys km sugeruje wszystko inne sprawdzić
Jeśli masz padniety jakiś elem z tych co podalem to w krótkim czasie i tarczę skrzywisz bo złapie drgania od innego uszkodzonego elem
tutaj raczej chodzi chyba o to, że Carrera ma silnik z tyłu i jest inny rozkład sił hamowania (rear biased). Przynajmniej tak bym to rozumiał z tego angielskiego zdania, które wrzuciłeś Masta_J.
szybkie pytanko, aby zamontować ZL17/ZR17 trzeba frezować uszy zacisku jeśli chodzi o montaż w B6/B7 ? bo tarcza raczej tylko z MLa 330x32 podchodzi ? (nie licząc obróbki delikatnej tarczy)
pioteros pisze:szybkie pytanko, aby zamontować ZL17/ZR17 trzeba frezować uszy zacisku jeśli chodzi o montaż w B6/B7 ? bo tarcza raczej tylko z MLa 330x32 podchodzi ? (nie licząc obróbki delikatnej tarczy)