W 93 kanale widać że cud że auto jeszcze jeździ!
Auto jest w trybie awaryjnym czy jak bo 0.3 bara odpracowuje a zadane ma jak po sofcie. A tak nawiasem mówiąc to fazator założył kolega używany na właściwą stronę bo jak się nie mylę to różnią się na głowicach. Z logów wynika że działa odwrotnie. Takie są moje przemyślenia ale nie jestem biegłym
Ale wstyd Fizycznie nie ma w nich różnicy i bije się w pierś - założyłem fazator z prawej głowicy Jeśli nie są identyko to biegiem kupuję taki jaki ma być ;)
Wrzucam ten błąd co wywala po założeniu nowej płytki EGT. 17861 exhaust gas temperature sensor 1.P1453-35-00openm or short to plus. Spotkał się ktoś z takim błędem? Kabel jest ok. Dodam, że przed wrzuceniem płytki auto jechało dużo lepiej. Teraz w ogóle nie jedzie.
Umie ktoś wywnioskować z moich logów co może być przyczyną, że gruszki otwierają się na 20pare % ?
Wrzuć logi 112 tam masz egt. Zwarcie do plusa może świadczyć o przerwie na przewodzie lub masz uwaloną płytkę labo źle ją zamontowaleś. Ale to wszystko może
Przy wymianie fazatora był sprawdzany i jest git, także w sumie nie ma chyba już innej możliwości jak lewy nastawnik. Stary fazator był wysrany przez co rzeczywiście wałek ssący był przestawiony i wyskakiwał błąd nieprawidłowego sygnału z czujnika wałka - napinacz można było przestawiać ręcznie. Dzisiaj jeszcze zrealizuję szatański plan przełożenia samego zaworu, bo jestem ciekawy czy to nie on sam w sobie się różni i dam znać co z tego wyszło ;)
[ Dodano: 2015-08-18, 13:55 ]
Wymieniłem zaworek ale logi wyglądają podobnie także raczej nie tędy droga ;) Dzisiaj zdejme pokrywę wałków, sprawdzę jeszcze raz ustawienie rozrządu i jak będzie ok to trzeba drugi fazator zamawiać ;)
Sprawa się wyjaśniła. Został wgrany nowy program. Stary powodował falowanie obrotów, kopcenie, i bardzo słabe osiągi. Teraz auto przeżywa drugą młodość.
No to lecimy dalej z tematem Napinacz łańcuszka wymieniony, jest gitarka, rozrząd ok ;) Tryb awaryjny pt: "Pół bara" dalej załączony - odpiąłem króciec boczny, krótki od N75 - doładowanie osiąga 0,7b. Gruszka od turbo przycięta? Bo powinien przeładowywać w takim układzie chyba?
Hit sezonu chłopaki Jak wymieniałem turbiny na wiosne i składałem wszystko do kupy pomyliłem dwa wężyki - zamieniłem przy lewej turbinie wężyk idący do WG z wężykiem od ciśnienia doładowania Teraz furka śmiga już jak zła - czas jechać na hamownię i sprawdzić co tam tak naprawdę siedzi :)