i jak sprawdzacie olej w silniku???? bo jak np co całonocnym staniu w garażu sprawdzę stan na bagnecie i bedie pełni to po na pełnieniu chłodnicy w silniku bedzie za mało oleju ????
Przeciez z chlodnicy nie cofnie sie do miski... a jak masz termostat to juz calkie... cisnienie oleju robi swoje... wyobrazasz sobie babla bez oleju ktory lata po silniku ??? Zatarlo by motor...
a jaką długą trzeba tą srube co trzyma podstawe filtra oleju. Bo skoro oryginalna chłodnczka ma zostac to trzeba przedłuzyc tą srube co sie wkreca do bloku
Pytanie łopatologiczne:
Jak będę montował to mam nalać oleju do chłodnicy i przewodów zanim to podepnę pod podstawkę z termostatem ? Ewentualne powietrze zostanie wypchnięte do układu korbowego ?
Pany czy moglby mi ktos zaoszczedzic troszke czasu I powiedziec jakie maja miec dlugosc oba weze,laczace podstawke filtra z chlodnica oleju zamontowana dokladnie w tym samym miejscu. Auto bedzie skladane sobota I niedziela wiec zaoszczedzilbym sobie troszke czasu Na przymiarki,I czekanie Na weze... Z gory dziekuje
Pany czy moglby mi ktos zaoszczedzic troszke czasu I powiedziec jakie maja miec dlugosc oba weze,laczace podstawke filtra z chlodnica oleju zamontowana dokladnie w tym samym miejscu. Auto bedzie skladane sobota I niedziela wiec zaoszczedzilbym sobie troszke czasu Na przymiarki,I czekanie Na weze... Z gory dziekuje