ja daję ciała bo miałem już mieć gotowe sety na 310mm ale nic nie robiłem w temacie jeszcze,
najwydajniejszy będzie z RS4 bo średnica 312mm i większa średnica tłoka w zacisku,
potem adapter na 300mm i tarcza z S4 B6,
jesli ktoś używa S4 przed liftowego to zmiana na 256mm wentylowane z polifta też zrobi różnicę.
A moze wiecie lub macie jakies zdjecia takiego rozwiazania.
Dwa zaciski na tylnej tarczy.Jeden ori zostawiony np na sam reczny a drugi dolozony?Gdzies cenzura widzialem ale za cholere nie moge tego zlokalizowac a musze sie zaglebic w tym temacie
mam sporo fote tego, musisz robic nowy wielki adapter na tył który waży z 2-3 kg
wykorzystujesz zacisk z R8 ręczny który używany kosztuje ponad 1000 zł
droga zabawa
To może poczekam na gotowe sety 310 mm, bo nie za bardzo chce mi się rzeźbić z adapterami a interes z osprzętem od RS4, jest jak dla mnie trochę za drogi. Tak czy inaczej, dzięki serdeczne za odpowiedzi.
mozna jeszcze 300mm z s4 b6 na zacisku z rs4 b7,rs6 c5 phaetona i jarzmie i klockach z s4 b6...jarzmo nowe mozna kupic w ic....3mm adapter miedzy zwrotnice a jarzmo i wszystko gra
odgrzeję trochę starego kotleta...Czy jedyną opcją do przedlifta na tylne hamulce jest zestaw z rs4 lub w wersji budżetowej dobre jakościowo tarcze z polifta plus klocki? z tego co wyczytałem na stronie sklepowej Sida set na tarcze 300 mm sprawy w starszej wersji s4 nie załatwi. Są jakieś inne opcje?