Silnika nie mam wiec we wlasnym zakresie. Przy ewentualnym dogadaniu moge poszukac cos. Skrzynie mozesz zostawic ( biorac pod uwage ze po prostu bardziej bedzie dostawac w dupe - ale kasku ma 500+ na takiej skrzyni i na razie jezdzi :) ) a pas tez na upartego moze zostac po wymianie chlodnicy na V6 i dopasowaniu tego.
Nie opłaca się robić swapa. No chyba że chce się wsadzić 5,2 lub tam 4.0TT :D. Sprzedaje się auto, dokłada do wymarzonego 2,7 i jazda. Prawdziwy SWAP tak jak piszesz do A4 wyjdzie Cie więcej jak 10tys i to nadal nie będzie S4 tylko A4 z ulepionym 2,7 :) takie jest moje zdanie
Bucik pisze:Sprzedaje się auto, dokłada do wymarzonego 2,7 i jazda.
Nie kazdemu musi podobac sie buda b5, ja wole b6 , a skoro b5 s4 ma fajny silnik to czemu nie zrobić sobie własnie takiego wymarzonego pojazdu tj a4 lub s4 b6 + 2.7 bit
Jeździsz a8 d3, chciałbys przesiasc sie do d2 bo ma fajniejszy silnik ? Przeciez miedzy tymi autami jest technologiczna przepasc, a jak dla mnie w a4 jest podobnie.
Witam.Z racji że temat 2,7bt w budzie b6 nie jest obcy tu na forum mam pytanie:jak wygląda temat klimatyzacji w a4 b6 po swapie na wcześniej wspomniane 2,7 biturbo?chodzi mi o kwestię zasilania kompresora klimy bo mam w swojej b6tce swap i nie jest to podpięte bo mecher ktory to ogarniał mówił że w b5 tce kompresor klimy chodzi na innym napięciu-czyli np w b5 na 12v a w b6 na 6v.Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Najlepiej gdyby się wypowiedział guru od swapów 2,7- czytaj Nosb:D
guru Nosb jest w pewnych kwestiach guru bo sam wymozdzyl pewne rzeczy i niekoniecznie w porzadku wyciagac takie rzeczy, fakt, czasem w przyplywie filantropii zdradza co nieco jak sobie czytam forum, ale najlepiej jak bys podjechal do jego nory :) wtedy pewnie Ci zrobi, pomoze, wytlumaczy... przechodziles przez swapa to pewnie wycieczka na koniec ludzkiej cywilizacji i zasiegu komorkowego Ci nie straszna ;)
kwestia szacunku do czyjejs pracy i czasu mysle, aaale to nie moj czas i wiedza w sumie ;)
Ja generalnie uwazam ze zadna filozofia jak sie rozumie zasady dzialania klimy i tych kompresorow. Biorac to pod uwage nie uwazam sie za zadneog guru za to uwazam ze robil Ci ch*j nie mecher i obawiam sie o poprawnosc zrobienia reszty kabelkologii.
quadysz pisze:guru Nosb jest w pewnych kwestiach guru bo sam wymozdzyl pewne rzeczy i niekoniecznie w porzadku wyciagac takie rzeczy, fakt, czasem w przyplywie filantropii zdradza co nieco jak sobie czytam forum, ale najlepiej jak bys podjechal do jego nory :) wtedy pewnie Ci zrobi, pomoze, wytlumaczy... przechodziles przez swapa to pewnie wycieczka na koniec ludzkiej cywilizacji i zasiegu komorkowego Ci nie straszna ;)
kwestia szacunku do czyjejs pracy i czasu mysle, aaale to nie moj czas i wiedza w sumie ;)
Krwa... Nora znachora... tam przenosisz sie w inny stan swiadomosci ... hahah