RS4 B5 by zabba
Panowie Nm jeszcze przybedzie. Choc nie ukrywam ze wole 550-580Nm plasko jak najwyzej i jak najnizej niz chwilowe 600 w peak-u. Generalnie lubie jak auto jedzie calym zakresem bez zbednego chwilowego jebniecie Nm po karku.
A moga sobie gadac. Mam kpl dokumentacje i wycene rzeczoznawcy do AC itd. Sporzadzona po zakupie i w obecnej chwili
Ja powiem tak co do wyniku wszystko kwestia przygotowania motoru. To tak jak w s4 na k04 robi sie 440-480PS i to jest max. A w rs4 na wagnerach ponad 560:)
Nigdy nie mialem okazji zrobic takiego setupu na modzonym silniku z rs4. Ale juz dawno mowilem iz twierdze ze da sie zrobic bezpieczne 470-500PS na turbinach z k04 z rs4. Mysle ze jak bedzie 1,35b do konca(max turbin)+kolektory wydechowe wagnera to 500 jest w zasiegu. Czyli jakies 50-70PS mniej niz na k04 z rs6 w silniku AZR, ASJ
Dzieki za mile slowa
podziekowania oczywiscie dla SID-a za dostarczanie wielu czesci:)
A moga sobie gadac. Mam kpl dokumentacje i wycene rzeczoznawcy do AC itd. Sporzadzona po zakupie i w obecnej chwili
Ja powiem tak co do wyniku wszystko kwestia przygotowania motoru. To tak jak w s4 na k04 robi sie 440-480PS i to jest max. A w rs4 na wagnerach ponad 560:)
Nigdy nie mialem okazji zrobic takiego setupu na modzonym silniku z rs4. Ale juz dawno mowilem iz twierdze ze da sie zrobic bezpieczne 470-500PS na turbinach z k04 z rs4. Mysle ze jak bedzie 1,35b do konca(max turbin)+kolektory wydechowe wagnera to 500 jest w zasiegu. Czyli jakies 50-70PS mniej niz na k04 z rs6 w silniku AZR, ASJ
Dzieki za mile slowa
podziekowania oczywiscie dla SID-a za dostarczanie wielu czesci:)
Frog Racing
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
kilka dni temu Polak w UK w MRC zrobił na takim samym setapie 462ps i padło sprzęgło seryjne RS4 które zakupił odemnie
ale nie ma się co dziwić 657 Nm
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.804892926219630.1073742433.154822821226647&type=1

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.804892926219630.1073742433.154822821226647&type=1
Nie ma sie co dziwic ze padlo. Ale znajac MRC i patrzac na wszystkie ich wykresy nm musi byc od ch.... Wiec zapewne z dolu jest 1,5b opadajace do 1,4. Ale po co? Totalny bez sens zeby sie pochwalic ile to Nm nie ma przez chwile w peaku. Mogli zrobic plaskie 580 i by sobie sprzeglo zylo. Z tym ze te seryjne z rs4 jest do dupy. Niestety ale okladziny w tym sprzegle sa chinskie. Wiec nie ma sie co dziwic ze padaja, Ale po zmianie okladzin na kevlar jest to calkiem fajne sprzeglo
Frog Racing
Ile sprzęgło rs4 po przeróbkach kevlarowych kosztuje ?
Jest S4 C4 Avant '94J i S4 B5 Avant '99
moje byłe S4 B5
moje byłe S4 B5
Felgi sa na zime czarne. Bo rs mial byc w bialej perle we wczesnym zamysle. Lecz jednak postawilem na klasyk. Na lato beda ori RS6 C7 20" badz 19" w ori kolorze taki lekko tytanowy nie wiem jak sie fachowo nazywa ten kolor. Bedzie ladnie pasowal do relingow, lusterek i listw
Tarcze kevlarowa zalatwiam po 400zl z wysylka po przyslaniu ori do mnie.
ile bede mial rs-a? hmm pewnie na wiosne do sprzedania. Mialem juz tego auta nie sprzedawac bo bardzo duzo pracy w niego zostalo wlozonej i ma wszystko co chce:
-szybkie
-kombi
-ladne
-nie ma tego praktycznie wogole na ulicach
-i jest juz klasykiem ktorych jest coraz mniej
Ale najprawdopodobniej bede budowal nowy warsztat wiec bede potrzebowal sporych funduszy i tylko wtedy go sprzedam.
Tarcze kevlarowa zalatwiam po 400zl z wysylka po przyslaniu ori do mnie.
ile bede mial rs-a? hmm pewnie na wiosne do sprzedania. Mialem juz tego auta nie sprzedawac bo bardzo duzo pracy w niego zostalo wlozonej i ma wszystko co chce:
-szybkie
-kombi
-ladne
-nie ma tego praktycznie wogole na ulicach
-i jest juz klasykiem ktorych jest coraz mniej
Ale najprawdopodobniej bede budowal nowy warsztat wiec bede potrzebowal sporych funduszy i tylko wtedy go sprzedam.
Frog Racing
-
Hah mialem wlasnie wkleic.
Auto dostalo pelny pakiet detailingowy aby mozna byle korzystac z tego auta zima bez obawy o lakier i srodek.
-zostala polozona ceramika na lakier
-zabezpieczone szyby+lampy
-regeneracja+czyszczenie+konserwacja skor
-pranie srodka
-konserwacja+czyszczenie tapicerek, kokpitu etc
Z uslugi jestem mega zadowolony.
Teraz moge z czystym sumieniem powiedziec ze jest igla pod kazdym wzgledem i kocham ten samochod:)
Auto dostalo pelny pakiet detailingowy aby mozna byle korzystac z tego auta zima bez obawy o lakier i srodek.
-zostala polozona ceramika na lakier
-zabezpieczone szyby+lampy
-regeneracja+czyszczenie+konserwacja skor
-pranie srodka
-konserwacja+czyszczenie tapicerek, kokpitu etc
Z uslugi jestem mega zadowolony.
Teraz moge z czystym sumieniem powiedziec ze jest igla pod kazdym wzgledem i kocham ten samochod:)
Frog Racing