Sprzłęgo RS4

Moderatorzy: buba, Mod-Team

JohnyBI
Tytuł użytkownika: A6-duży komforcik

Post autor: JohnyBI »

Nie wiem Panowie jaka jest różnica pomiędzy FX400 (Stage IV)
a by Radzikowski ale wiem że sprzęgło radzikowskiego które mi wykonał cały zestaw to Śmieć z dużej litery.
Zraziłem się do spików.
Może ktoś mnie pocieszy i wyjaśni mi moje rozczarowanie?
JohnyBI
bracus
Post autor: bracus »

no też jestem ciakawy bo śmigam na radzikowskim 3 łopatki + lekkie koło też jego roboty i nie wiem w czym problem (oczywiście nie mam 2 masy) tak że szarpie jak cholera, podrywa itd itd i co ? bo nie wiem - tak miało być i tak jest :mrgreen:
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

O Radziku rozne opinie ostatnio kraza... :-?
moment

Post autor: moment »

ja tez 6 łopatek :)
bracus

a to że monopol (nie mylić z monopolem) nikomu jeszcze na dobre nie wyszedł to inna sprawa tyle że ze koło + cały spiek wyszło mi taniej niż 2500 zł
michalQRi
Tytuł użytkownika: książe

Post autor: michalQRi »

temat p.Radzikowskiego był już poruszany na kilku forach - morał był taki, że gwiazdor na początku swojej działalności był dobrą TANIĄ alternatywą (ciężko go okreslic mianem substytutu, bo pełnowartościowych sprzęgieł nie produkował) dla sprzęgieł sachs racing, helix itd.

obecnie dalej odpierdala ta sama maniane tyle, że za 3 ktornie wyższą kase.

U siebie mam zbrojona tarcze organiczna, i docisk wzmocniony o 60% (o tyle ciężej chodzi też pedał sprzęgła :/) i teoretycznie miał trzymać spokojnie 400 Nm, rzeczywistosc jest taka, że po pierwszym strzale z 1 biegu w okolicy krąży straż pożarna w poszukiwaniu źródła smrodu spalenizny :mrgreen: a no i koszt - 1200 zł za nabicie nowej tarczy, wzmocnienie docisku (zaraz opisze na czym ta modyfikacja polega) i proszkowe pomalowanie obudowy - LANS musi być... :oops: co ciekawe gdy osobiscie zjawilem się po odbiór... p. Marek stwierdził że mam zapłacić 1550 zł bo na tyle się umawialiśmy :evil:
nie wspominam już, że na sprzęgło czekałem prawie 2 miesiące bo nie potrafił znaleźć odpowiednich sprężyn do docisku na allegro :mrgreen: - ma dojścia :-(

apropos docisku - on nie wymienia sprężyn - tak jak to się powinno robić - do mojego sprzęgła donitował kolejne sprężyny, tyle, że obcięte w 60% długości, efekt jest taki, że może rzeczywiście docisk jest mocniejszy, ale całkowicie zniknął moment neutralnej pozycji pedału sprzęgła ( w serii jest wyczówalny moment kiedy sprzęgło zaczyna zbierać, a pedał lekko "mięknie"), wynika to z kształtu sprężyn, są odpowienio wygięte - opór kolejnej "blaszki" musimy pokonać swoją łydką - fizyki się nie oszuka

W profi sprzęgłach sprężyna jest grubsza, ale ma też odpowiednio skorygowany profil, tak by sprzęgło nie wyrywało fotela z prowadnic - dlatego na dzień dzisiejszy nie biorę już sprzęgieł p. Radzikowskiego pod uwagę, jeśli będzie mi dane uturbiać wkońcu R32 to never ever chałupnictwo - lepiej się wykosztować, ale mieć pewność, że będzie dobrze

amen
deSigner
Post autor: deSigner »

NA FX400 jeździ/jeździło parę osób z tego forum i nikt nie narzekał z tego co wiem, dlatego lepiej kupić coś sprawdzonego, nawet droższego, ale mieć pewność że będzie wytrzymywało to co ma wytrzymywać ;-)
The Rice Power
BKMM

Post autor: BKMM »

Czyli ostatecznie: jest nas trzech. Bierzemy 3 razy FX400 6 łopatek. Każdy oszczędza na przesyłce a może nawet więcej jak się uda, ale to już w rękach losu :)
deSigner

BKMM pisze:Czyli ostatecznie: jest nas trzech. Bierzemy 3 razy FX400 6 łopatek. Każdy oszczędza na przesyłce a może nawet więcej jak się uda, ale to już w rękach losu :)
Dokładnie. Niech kosiniak daje nr konta na PW i atakujemy. Może się uda jeszcze w tym roku?
The Rice Power
moment

Post autor: moment »

NO było by sympatycznie jak by było w tym year
kosiniak

Post autor: kosiniak »

dfzis nie funkcojune, podam jytrop :)
BKMM

Post autor: BKMM »

Oj przydałoby się pod choinkę :)
Jutro kosiniak da nam znać co i jak.
deSigner

kosiniak pisze:dfzis nie funkcojune, podam jytrop :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jak to jutro przeczytasz to się uśmiejesz ;-) Czekamy zatem.
The Rice Power
kosiniak

Post autor: kosiniak »

ziom to taki zarcik, ale na powaznie mam takiego kaca ze moja glowa dzis rozumu nie obudzi!
bracus

kosiniak pisze:dfzis nie funkcojune, podam jytrop :)
kosiniak pisze:ziom to taki zarcik, ale na powaznie mam takiego kaca ze moja glowa dzis rozumu nie obudzi!
dobra dobra lepiej powiedz kto to pisal za Ciebie :-P
ODPOWIEDZ