Rns-e maly problem
Rns-e maly problem
Pany mam maly problem dzis dostalem plyty do navi od darkmana(dziekowa) i w sumie 1 raz chcialem odpalic navi i... Lipa nic nie moge zrobic. W Pamieci ma adresy gdzie Sid podrozowal
probowalem powrocic do ustawien fabrycznych nic nie dalo. Tez zwrocilem uwagę ze nie chodza karty Sd mimo ze sa 2 wejscia zadne nie widzi karty. Dodam ze kupilem przejsciowke z alledrogo i wsio smiga po za tym ze nie odpala sie razem z zaplonem i nie ma podswietlenie tez nie wiem czemu...:/ przy najszybszej okazji jaka bedzie jak bede w Pl to podjade do znajomka bo ogarnia temat elektroniki, ale czy jest ktos w stanie pomodz cos na teraz??

Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Jachyr problem polega na tym, iż Twoje stare radio komunikuje się szyną danych trzema przewodami DATA, CLOCK i BUS, a RNS-E tak jak nowe concerty CANem. Bez tych informacji nie będziesz miał włączania z zapłonem i podświetlania. Zegary poliftowe z małym wyświetlaczem mają CAN (tak jak A6 C5 MY 2001) i prawdopodobnie da się już uruchomić RNS-E, u mnie w S6 C5 2001 bez problemu dało się uruchomić CANa dla RNSa. Do zegarów, które nie mają nowej szyny są emulatory CAN i navi działa bez problemu.
Z kartą też miałem rozkminkę, navi czyta jedynie karty o pojemności DO 4GB i tylko SD. SDHC nie przejdzie.
Z kartą też miałem rozkminkę, navi czyta jedynie karty o pojemności DO 4GB i tylko SD. SDHC nie przejdzie.
Dzieki za odp. Poszukam jutro karty SD bez hc bo ciezko z tym. Mapy weszly bez problemu moglem wyszukiwac kazde miejscowosci itd tylko nie widzi satelity. Auto jest polift i zegary tez chyba ze zle rozumie? W takim razie co trzeba? podlaczyc kompem i wsio ze soba zestroic bo tak gdzies wyczytalem?? I jak z Pl menu??mateo027 pisze:Jachyr problem polega na tym, iż Twoje stare radio komunikuje się szyną danych trzema przewodami DATA, CLOCK i BUS, a RNS-E tak jak nowe concerty CANem. Bez tych informacji nie będziesz miał włączania z zapłonem i podświetlania. Zegary poliftowe z małym wyświetlaczem mają CAN (tak jak A6 C5 MY 2001) i prawdopodobnie da się już uruchomić RNS-E, u mnie w S6 C5 2001 bez problemu dało się uruchomić CANa dla RNSa. Do zegarów, które nie mają nowej szyny są emulatory CAN i navi działa bez problemu.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
A antenę gps gdzie umieściłeś i jak podpiąłeś? Najpierw trzeba podłączyć przewody rns-zegary, bo masz obecnie podpięte dla starego typu radia. Zgodnie z http://www.audiworld.com/forums/a4-b5-p ... s-2797763/ połącz CAN H i L z radia z CANem z szarej wtyczki pin 5 i 6, a następnie przekoduj szynę multimedia na navi i powinno pójść jeżeli jest pełna obsługa can w twoich zegarach (wg stronki wszystkie z malym zegarkiem mają can).
Spolszczenie wg mnie jest do doopy, przetlumaczone jest PRAWIE wszystko bez polskiej czcionki, a komunikaty sa po angielsku. Chetnie je wywale i wgram ori soft.
Spolszczenie wg mnie jest do doopy, przetlumaczone jest PRAWIE wszystko bez polskiej czcionki, a komunikaty sa po angielsku. Chetnie je wywale i wgram ori soft.