Gwint FK

Moderatorzy: buba, Mod-Team

kurpiu

Gwint FK

Post autor: kurpiu »

Poszukuje informacji jak sie spisuje gwint FK. Bede szukal jakiegos fajnego zawiasu a cena jest naprwade dobra.
FB; Gekon garage
Oficjalna dystrybucja podtlenku azotu.
Modyfikacje mechaniczne.
Hamownia 4x4
Awatar użytkownika
Source

Post autor: Source »

Jak dla mnie jest to produkt z niższej półki, na twoim miejscu poszukałbym czegoś używanego, KW, H&R, Weitec, Blistein. Niby używka ale produkt jak i producent o niebo lepszy.
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

A ile kosztuje nowe FK? Bo jesli budżetowy gwint to tylko AP. Trochę droższe, ale lepsze: Vogtland i SW-Suspension (dawny Weitec).
lukfk
Kontakt:

Post autor: lukfk »

kurpiu szukaj używki kw ,właśnie wracam z pola walki i naprawdę fajnie się prowadzi nie jest jakiś betonowo twardy , a daje rade.... w komforcie bynajmniej nie widzę różnic co do serii
WO LNE S4
0-100 2,3s
100-200 4,1s
kurpiu

Post autor: kurpiu »

FK znalazlem za 1200zl nowke kiedys miakem zawias FK i sumie bylo fajnie ake za twardo.
FB; Gekon garage
Oficjalna dystrybucja podtlenku azotu.
Modyfikacje mechaniczne.
Hamownia 4x4
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

Nawet najtańszy nowy gwint będzie zawsze lepszy od padnietego OEM
Zawieszenia, do momentu aż się nie przejedziesz na lepszym z wyższej półki
Obrazek
luk448

Post autor: luk448 »

kurpiu, bylo juz na forum o tym gwincie.Zapytaj Wojtka bo mial go w aucie lub Papola bo teraz go chyba On ma
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

U mnie gites... mam stabi inne i ten zestaw naprawde swietnie dziala... jestem zadowolony ... zlego slowa nie powiem..
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

ja ma mieszane uczucia do FK, znam sporo przypadków że wylały się po kilkunastu tysiącach km. Moim zdaniem lepiej dorzucić trochę kasy, AP dają rady miałem graty tej firmy dawno temu i działały właściwie
Awatar użytkownika
Rafal84

Post autor: Rafal84 »

LCQ pisze:ja ma mieszane uczucia do FK, znam sporo przypadków że wylały się po kilkunastu tysiącach km. Moim zdaniem lepiej dorzucić trochę kasy, AP dają rady miałem graty tej firmy dawno temu i działały właściwie
a ja znam przypadki gdzie B16 sie rozlecialo po 6.000 km... ale ogolnie masz racje ;)
Awatar użytkownika
LCQ

Rafal84 pisze:
LCQ pisze:ja ma mieszane uczucia do FK, znam sporo przypadków że wylały się po kilkunastu tysiącach km. Moim zdaniem lepiej dorzucić trochę kasy, AP dają rady miałem graty tej firmy dawno temu i działały właściwie
a ja znam przypadki gdzie B16 sie rozlecialo po 6.000 km... ale ogolnie masz racje ;)
może dlatego że to słabizna przy takich zawieszeniach jak ohlins czy sachsa :mrgreen: chodź przy tej cenie daje rady ;-)
Awatar użytkownika
Rafal84

Post autor: Rafal84 »

LCQ pisze:może dlatego że to słabizna przy takich zawieszeniach jak ohlins czy sachsa :mrgreen: chodź przy tej cenie daje rady ;-)
nie ma tu kciuka w górę, ale dobrze powiedziane :)
Awatar użytkownika
LCQ

prawda jest też taka że oprócz ceny razy 3-4, trzeba to wykorzystać a na ulicy ciężko, no będąc top to może Frog by podołał temu :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

pozdr
Awatar użytkownika
pawelosinski83

Post autor: pawelosinski83 »

Ja mam z przodu FK G36 na wkładach KONI i drugi raz bym nie kupił...
Na małych nierównościach tłucze, jakby zamiast amorów klocki z drewna były, a na torze przyszorowałem zderzakiem kilka razy na ostrych, ciasnych zakrętach oraz na garbie je..łem miską o glebę (zanurkowałem przodem przy zjeździe z garba, 30kmh)
A nisko auta nie mam, lekka gleba - 2 palce wchodzą :mrgreen: ...między oponę a błotnik
Wygląda mi na to, że po prostu za ciężka jest esa z przodu do tego zawiasu
I żeby być obiektywnym - kupiłem toi na szybko jako używkę, sam przód, po wylaniu amora seryjnego, ale suchutkie, ładne...
Bluebird
Kontakt:

Post autor: Bluebird »

FK na pewno lepsze niż MTS i TATechnix. Bardziej komfortowy i wytrzymalszy.
ODPOWIEDZ